Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Mart 2015 23:18

Türkiye, Hakan ile Lüksemburg'u 2-1 yendi

A Milli Takımımız, Lüksemburg ile yaptığı özel maçta Hakan Çalhanoğlu'nun 87. dakikada attığı golle maçı 2-1'lik skorla kazanmayı başardı

Türkiye, Hakan ile Lüksemburg'u 2-1 yendi
a milli takım, lüksemburg,

Hollanda ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde umutlanan A Milli Takımımız, hazırlık maçında Lüksemburg'a konuk oldu. Ay-yıldızlı takımımız 4. dakikada Mevlüt Erdinç ile öne geçti. Lüksemburg 30'da Mutsch ile beraberliği sağladı. 87. dakikada sahneye çıkan Hakan Çalhanoğlu, maçın sonucunu ilan etti: 2-1. Hollanda maçında uzun bir aradan sonra 10 numaralı formayla ay-yıldızlı takımımıza geri dönen Hakan Çalhanoğlu, Lüksemburg'a karşı Milli Takım'daki ilk golünü kaydetti.

LÜKSEMBURG: 1 - TÜRKİYE: 2
STAT: Josy Barthel
HAKEMLER: Alan Mario Sant, Edward Spiteri, William Debattista (Malta)
LÜKSEMBURG: Joubert, Chanot, Schnell, Philipps (Dk. 70 Deville), Gerson, Da Mota (Dk. 76 Laterza), Payal, Joachim, Malget, Mutsch, Jans
TÜRKİYE: Mert Günok, Mahmut Tekdemir, Ozan Tufan, Şener Özbayraklı, Mehmet Ekici (Dk. 70 Selçuk İnan), Caner Erkin, Arda Turan (Dk. 88 Ümit Kurt), Hakan Çalhanoğlu, Kazım Kazım (Dk. 46 Volkan Şen) (Dk. 75 Eren Albayrak), Olcay Şahan (Dk. 58 Enes Ünal), Mevlüt Erdinç (Dk. 46 Umut Bulut)
GOLLER: Dk. 4 Mevlüt Erdinç, Dk. 87 Hakan Çalhanoğlu (Türkiye), Dk. 30 Mutsch (Lüksemburg)
SARI KARTLAR: Dk. 61 Philipps, Dk. 83 Payal (Lüksemburg), Dk. 69 Arda Turan (Türkiye)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
4. dakikada Arda Turan'ın orta sahadan verdiği pasla ceza alanı yayının ön tarafında topla buluşan Mevlüt Erdinç, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek, Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi.
13. dakikada Arda Turan'nın sağ taraftan yaptığı ortada ceza alanı sol tarafında topla buluşan Hakan Çalhanoğlu'nun sert şutunda, top Lüksemburg defans elemanlarından döndü.
17. dakikada Olcay Şahan'ın ara pasıyla buluşan Caner Erkin'in şutunda meşin yuvarlak kalecide kaldı.
19. dakikada ev sahibi ekipten Gerson'un sol taraftan kullandığı serbest vuruşta, Mevlüt Erdinç kale önünde topu kornere atarak, tehlikeyi uzaklaştırdı.
30. dakikada Payal'ın pasında topla birlikte ceza alanı çizgisinin sol tarafına doğru hareketlenen Mutsch, düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek, 1-1 eşitliği sağladı.
39. dakikada Arda Turan'ın sol taraftan yaptığı ortada, Mevlüt Erdinç topu ceza alanı içinde topukla Olcay Şahan'ın önüne bıraktı. Olcay'ın vuruşunda meşin yuvarlak defans elemanlarından döndü.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 tamamlandı.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
52. dakikada ceza alanında defanstan seken topla buluşan Volkan Şen'in vuruşunda, kaleci Joubert meşin yuvarlağı kornere çelerek, tehlikeyi uzaklaştırdı.
60. dakikada sağ tarafta Caner Erkin'i geçen Joachim, topu Jans'a aktardı. Jans'ın sert vuruşunda kaleye giden topu Şener Özbayraklı kafayla çıkardı.
62. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun sol taraftan kullandığı serbest atışta defanstan seken top Umut Bulut'un önünde kaldı. Bu futbolcunun sert vuruşunda defans elemanları topu kornere çeldi.
68. dakikada sol taraftan kazanılan serbest vuruşu kullanan Hakan Çalhanoğlu'nun şutunda kaleci zorlukla topu kornere çeldi.
82. dakikada ara pasla ceza alanında topla buluşan Joachim'in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Mert Günok'tan döndü.
87. dakikada Selçuk İnan'ın pasıyla hareketlenen Hakan Çalhanoğlu'nun ceza alanı dışından attığı şutta defansa da çarpan top ağlarla buluştu: 1-2

Karşılaşma, Türkiye'nin 2-1 galibiyetiyle sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Lüksemburg ile yapılan hazırlık maçında, A Milli Takım'ın Hollanda karşılaşmasındaki kadrosundan 9 değişiklik yaptı. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda, Hollanda ile oynanan maçın ilk 11'inde sahaya çıkan oyunculardan Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Hakan Balta, Mehmet Topal, Gökhan Töre ve Burak Yılmaz Lüksemburg'a getirilmedi. Sarı kart cezası biten Arda Turan ise sahada takım kaptanı olarak yer aldı. Bu futbolcuların yerine Terim; Mert Günok, Mahmut Tekdemir, Şener Özbayraklı, Mehmet Ekici, Hakan Çalhanoğlu, Kazım Kazım, Olcay Şahan ve Mevlüt Erdinç'i sahaya sürdü. Hollanda maçının son bölümünde oyuna giren ve yaklaşık 3,5 yıllık bir aranın ardından milli takıma davet edilen Kazım Kazım ile Hakan Çalhanoğlu Lüksemburg karşısında ilk 11'de forma şansı buldu. Ay-yıldızlı ekipte, hafif sakatlığı bulunan Alper Potuk da riske edilmeyerek, Lüksemburg maçı kadrosundan çıkarıldı.

ADANA DEMİRSPOR'UN ESKİ KALECİSİ LÜKSEMBURG TEKNİK HEYETİNDE
Futbolda uluslararası alanda önemli bir başarısı bulunmayan Lüksemburg Milli Takımı'nda, yardımcı antrenör ve kaleci antrenörlüğünü Türkiye'de futbolseverlerin tanıdığı bir isim yapıyor. Bir zamanlar Adana Demirspor'un kalesini de koruyan Senad Arnautovic Lüksemburg teknik heyetinde yer aldı.

GURBETÇİLER MİLLİLERİ YALNIZ BIRAKMADI
Avrupa'nın en küçük ülkelerinden biri olan Lüksemburg'taki maçta gurbetçi taraftarlar da milli takımı yalnız bırakmadı. Fransa, Almanya, Belçika ve Hollanda gibi Lüksemburg'a yakın ülkelerde yaşayan Türkler, maçtan önce Josy Barthel Stadı'na gelerek, milli takıma destek verdi. Yaklaşık 8 bin 500 kişilik Josy Barthel Stadı'nın büyük bölümüne hakim olan Türkler, yaptıkları tezahüratlarla renkli görüntüler oluşturdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...