Tgrt Haber
03 Nisan 2014 18:52

Mancini, 'Derbiyi kazanmak istiyoruz'

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, 'Sezon sonunda Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan gitmek istiyoruz. Bunun için bu haftadan başlayarak galip gelmemiz gerekiyor' dedi.

Mancini, 'Derbiyi kazanmak istiyoruz'
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, galatasaray fenerbahçe derbisi, galatasaray, fenerbahçe,

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Spor Toto Süper Lig'de 6 Nisan Pazar günü oynayacakları Fenerbahçe derbisini kazanmak istediklerini söyledi. Kulübün televizyonuna açıklamalarda bulunan Mancini, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gidebilmek için Fenerbahçe derbisinden başlayarak kazanmaları gerektiğini vurgulayarak, "Amacımız kesinlikle galip gelmek. Galip gelmeyi istememizin tek sebebi maçın derbi olması değil. Sezon sonuna kadar oynadığımız lig maçlarında elimizden gelenin en iyisini yapmamız lazım. Çünkü sezon sonunda Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan gitmek istiyoruz. Bunun için bu haftadan başlayarak galip gelmemiz gerekiyor" diye konuştu.  İtalyan teknik adam, Fenerbahçe'nin liderliği hak ettiğini dile getirerek, "Ligin lideriyle karşılaşacağız. Dürüst olmak gerekirse orada olmayı hak eden bir liderle oynayacağız. Kafamızdaki; en iyi mücadelemizi gösterip, onlara karşı iyi bir futbol oynamak" ifadelerini kullandı. 
"Bu hafta içi maç oynamamamız bizim için iyi oldu"
Uzun zaman sonra hafta içinde maç yapmadıklarını hatırlatan Roberto Mancini, bu durumun çalışmaları açısından daha iyi olduğunu söyledi. Hafta içi maç yapmamalarının kendileri açısından önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Mancini, "Baktığımızda geçen 25 günde devamlı hafta içi ve hafta sonu maç yapan bir takım vardı. Otomatik olarak istediğimiz çalışma fırsatını bulamadık. Çalışma anlamında bu hafta içi maç oynamamamız bizim için iyi oldu" ifadelerini kullandı. Oyuncularının ekstra bir motivasyona gerek duymadığını anlatan Mancini, "Çok önemli bir derbi olduğunu bütün oyuncularımız biliyor. Konsantre anlamında önümüzde uzun günler var. Şimdi yapmamız gereken, maça kadar her çıktığımız antrenmana konsantre olmak" şeklinde konuştu.
"Artık amaçlar, Şampiyonlar Ligi'nde başarı olmalı"
Derbi maçların mutlaka önemli olduğunu belirten Mancini, "Artık amaçlar, derbileri kazanmaktan ziyade Şampiyonlar Ligi ve Avrupa'daki başarı olmalı. Bu tip şeylerin daha önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Derbi haftasının Türkiye'de çok farklı geçtiğini anlatan Mancini, sözlerini şöyle tamamladı: "Derbiler mutlaka çok önemli. Bu açıdan Fenerbahçe derbisi de önemli ama önemli olmasının mesajı sadece Fenerbahçe'ye karşı oynamamız değil, 3 puan kazanmamızın gerekliliği. Belli bir amacımız var. Şampiyonlar Ligi'ne gitmek istiyoruz ve bunun için kazanmamız gerekiyor. Derbide aynı şehrin takımları oynuyor. Burada birden fazla derbi var. Onun için derbi haftası ister istemez daha farklı geçiyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...