Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 May 2015 19:42

Mesut Hoşcan yeniden aday

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, yeniden Eskişehirspor kulübü başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Mesut Hoşcan yeniden aday
mesut hoşcan,

Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Hoşcan, 31 Mayıs’ta yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul ve Mali Genel Kurul öncesinde tekrar başkanlık için aday olduğunu açıkladı. Sözlerine, eskiden genel kurullarda 1 sayfalık bilançonun okunduğunu, dağıtılmadığını belirterek başlayan Mesut Hoşcan, kendilerinin bunu sadece genel kurullarda değil 3 ayda bir yayınladıklarını belirtti. Kongrelerin hesap verme yeri olduğunu ve kendilerinin de hesaplarını orada vereceklerini söyleyen Hoşcan asıl konuşulacak noktaların kongrede konuşulacağını aktardı. Artık kulübün bir kurum kültürü olduğunun altını çizen Hoşcan adaylığını da açıklayarak, “Şunu herkesin bilmesini istiyorum. Eskişehirspor dürüst, şeffaf ve en doğru şekilde yönetiliyor. Artık bu kulübün kurum hafızası ve kurum kültürü var. Demirbaş defterlerine kadar her şey artık burada kontrol altında. Ancak bundan sonrada şehrin tamamının desteğine ihtiyaç var. Bu kulüp ben ve arkadaşlarıma atalarımızdan miras kalmadı ve kendi şirketimiz de değil. Bu kulüp şehrin markası bu şehrin markasına herkesin destek vermesi lazım. Çok önemli bir kelimeyi söylemek istiyorum. Eskişehirspor’un kendinden başka dostu yok, Eskişehirspor’un kendinden başka da düşmanı yok. Biz şehrin tamamının desteğine ihtiyaçla ilgili bu desteği almak için çalışacak, güven verecek ve EsEs’imizi ileri taşıyacak bir yönetim oluşturmak için görüşmeleri de yürütüyorum. Kongrede de karşınıza böyle bir yönetimle çıkacağımı da hepinizin bilmesini diliyor, adaylığımızın Eskişehirspor camiasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 
“GÜMBÜR GÜMBÜR BİR YÖNETİM GELECEK”
Yeni yönetimle ilgili kafasındaki isimlerin netleşip netleşmediği sorusuna da cevap veren Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, bunu kongrede açıklayacağını bildirdi. Her zaman olduğu gibi Eskişehir’de bazı arkadaşların gereksiz yıpranmasını istemediğini belirten Hoşcan konuşmasına şöyle devam etti:
“Ben şu anki mevcut yönetim kurulu arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. Hepsi dediler ki, 'Eskişehirspor’un çektiği sıkıntıları biz biliyoruz, biz yaşadık. Biz yeni yönetimde de olmak istemiyoruz. Yeter ki takıma sahip olacak hem kariyeri hem hem ekonomisi şehir aşkı olanlarla yoluna devam etmende fayda var' dediler. Bu listeyi hazırlamak zor bir görev, ama yeni yönetim kurulumuzda mevcut yönetimden ve yeni yönetim kurulundan, şehrin takdir ettiği ve beğendiği kişiler olacak. Gümbür gümbür bir yönetim gelecek. Ama şunu yeniden söylüyorum. Biz üstümüze düşeni yaptık. Eskişehirspor camiasının önünü açtık. Aday olacakları takdirle karşılıyoruz. Aday olacak kişileri Eskişehirspor camiası olarak bekliyoruz. Bu işe şehrin bütünüyle beraber girmek önemlidir.”
 
“BU SENEKİ BİLANÇODAKİ BORCUMUZ DA 68 MİLYON 555 BİN TL”
Kulübün borçlarıyla ilgili de konuşan Mesut Hoşcan, 68 milyon 555 bin TL borçlarının olduğunu ifade ederek, “Yaklaşık 40 milyon civarında vergi borcumuz ve cezamız var. Uzlaşmaya sevk ettik. Ama oradan da kötü haber var. Onunla ilgili görüşmeler yoğunlaştı. Vergi usulüne göre her kulüp gibi bizim de dikkat etmemiz gereklidir. Geldiğimiz günden beri hiçbir şekilde KDV, vergi, SSK ve muhtasar borcumuz yoktur. Hala Eskişehirspor’un geliri ile gideri arasında ciddi farklar var. Ama biz bu işi çözdük. Vergimizi ödediğimiz için artık borcumuz artmıyor. Geçen sezon zararımız 13 milyon 289 bin TL iken, bu seneki zararımız 4 milyon 799 bin TL’dir. Ayın 20’si itibari ile kamuoyu bilgilendirme raporunu yetiştirmek için bu tabloyu hazırladık. 20’sinden sonra da hala ödemelerimiz ve kaynak arayışlarımız devam ediyor. Bütçedeki zararın olumlu noktası yaklaşık 8 buçuk milyon TL’dir. Ama hala gelirimiz ile giderimiz arasında ciddi fark vardır. Yaptığımız somut çalışmalarla da bu olay devam edecektir. Geçen sene yaklaşık 40 Milyonluk vergi haricinde bilançoya yansıyan rakam 70 milyon 749 bin TL’ydi. Bu seneki bilançodaki borcumuz da 68 milyon 555 bin TL’dir. Bunların hepsi kısa vadeli borçtur. Ayrıca sezon içindeki bütçenin de yönetilmesi gerekmektedir. En az o kadar daha para lazımdır. Yaklaşık kısa vadede sezon içinde bunların dönmesi için gerekli paranın en az 140 milyon TL olduğunu da bilmenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.
Kararın Eskişehirspor camiasına hayırlı olmasını dileyen Mesut Hoşcan, destek veren herkese şükranlarını sunduğunu belirterek konuşmasını sonlandırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...