Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Mart 2015 04:48

Premier Lig 1 milyar sterlini paylaşacak

Premier Lig kulüpleri rekor TV gelirlerinin en azından 1 milyar sterlinlik bölümünü, alt ligler ve amatör kulüpler ile paylaşma konusunda anlaştı.

Premier Lig 1 milyar sterlini paylaşacak
premier lig, premier lig kazancı,

Bu meblağın bir kısmı, Premier Lig'den düşen kulüplere verilecek. İngiltere'de buna "paraşüt ödemeleri" deniyor. Premier Lig'in 2016-2017 sezonundan itibaren üç yıllık ülke için naklen yayın hakları, Sky ve BT'ye 5 milyar 136 milyon sterline (7 milyar 800 milyon dolar) satılmıştı.
Böylece Premier Lig kulüplerinin televizyon gelirleri yüzde 70 artmıştı.
Perşembe günü Premier Lig kulüpleri ile görüşmede uzlaşmaya varılan 1 milyar sterlin rakam ise uluslararası TV hakları satışlardan elde edilen gelire ve İngiltere'de yayın kuruluşlarını denetleyen Ofcom'un nihai kararına bağlı.
'Yeterli bulmayanlar olacak'
BBC spor editörü Dan Roan, dün varılan anlaşmayı şöyle yorumladı.
5 milyar sterlinlik TV anlaşması ve İngiltere'de yaklaşan (7 Mayıs) genel seçim nedeniyle, Premier Lig üzerinde, "futbolun iyiliği için zenginliğini paylaşma baskısı" artmaktaydı.
Bu 1 milyar sterlinlik "hediye" sporda eşitsizlikten şikayetçi olanları çok memnun edecektir.
Ofcom'un ligin TV haklarının nasıl satıldığına dair soruşturması öncesinde de, bu "hediye" statükonun yararlarına ilişkin bir hatırlatma olacaktır.
Bazı eleştirmenler TV gelirleri yüzde 70 artarken, bağışlanan miktarda sadece yüzde 40 artış olmasını yeterli bulmayacaktır muhtemelen.
Bunun çoğu "paraşüt ödemeler" şeklinde küme düşen kulüplere gidecek.Son girişimler ardından deplasmana giden taraftarlarına yönelik destekler devam edecektir.
Ancak kulüpler muhtemelen bilet fiyatları konusunda direnecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...