Tgrt Haber
10 Şubat 2016 18:00

Rıza Çalımbay'dan iddialı Fenerbahçe açıklaması

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çalımbay, Fenerbahçe maçından puan ya da puanlarla dönmek istediklerini ifade etti.

Rıza Çalımbay'dan iddialı Fenerbahçe açıklaması
rıza çalımbay, fenerbahçe,

Spor Toto Süper Lig'de 12 Şubat'ta Fenerbahçe'ye konuk olacak Lacivert-beyazlı ekibin teknik patronu Rıza Çalımbay, "Fenerbahçe'nin gücünü biliyoruz. Kolay maç olmayacak. Sahasındaki gücünü de biliyoruz. Taraftar olsun başka şeyler olsun. Fenerbahçe deplasmanından puan veya puanlarla ayrılmak istiyoruz" diye konuştu.

Fenerbahçe ile oynayacakları maç öncesinde çok eksiklerinin olduğunu dile getiren Çalımbay, Eren Derdiyok, Oscar Scarione, Abdullah Durak, Aydın Yılmaz ve Fode Koita'nın büyük ihtimalle müsabakada yer almayacaklarını ifade etti.

"Puan ve puanlar almaya gidiyoruz"

Fenerbahçe maçında Eren, Scarione ve Koita'nın yokluğunu hissedeceklerini söyleyen Çalımbay, "Bu 3 kişinin yerini kapatmak zor olacak. Takımıma güveniyorum. Oradan iyi bir şekilde dönmemiz gerekiyor. Çok zor maç olacak. Puan veya puanlar almaya gidiyoruz. Fenerbahçe'nin iyi yönleri var, bunlara dikkat edeceğiz. Elimizden geleni hatta üste koyarak iyi mücadele edip oradan ayrılmaya çalışacağız" dedi.

"Fenerbahçe'nin eksikliklerinin takımı bozacağına inanmıyorum"

Sarı-lacivertli takımın Mehmet Topal, Josef de Souza ve Lazar Markovic'ten yoksun olmasının kendileri için avantaj olmadığını kaydeden Çalımbay şu şekilde konuştu: "Fenerbahçe'nin her oyuncusunun alternatifi var. İlk maçta da stoperleri yoktu ama Mehmet Topal ile Kadlec çok iyi oynadı. Bizim eksiklerimiz daha çok etkileyici. Fenerbahçe'nin eksikliklerinin takımı bozacağına inanmıyorum."

"Hakem arkadaşlarımla diyaloğa girmeyeceğim"

Kasımpaşa'nın aleyhinde verilen kararlara rağmen hakemler ile ilgili konuşmayacağını ifade eden Çalımbay, ""Hakem arkadaşlarımızla bir polemik içinde olmam mümkün değil. Haksızlığa uğradığımız oluyor. Bunlara artık yoğunlaşmak istemiyorum. Biz kendi işimize bakacağız. Sahadaki mücadelemize bakacağız. Camia olarak da hakem arkadaşlarımıza saygılıyız. Hakem arkadaşlarımla diyaloğa girmeyeceğim. Yapmam gereken tek şey takımımı çok iyi şekilde motive etmek."

Lacivert-beyazlı ekipteki sakatlıklardan dolayı 1-2 haftalık bir geçiş süreci yaşayacaklarını aktaran Çalımbay, "İlk yarı nasıl 30 puan aldıysak daha iyisini yapacağız. Sakat olan arkadaşlarımız aramıza döndüğünde çok iyi işler yapacağız. Bundan dolayı 1-2 hafta sıkıntı yaşayacağız ama sonra yolumuza devam edeceğiz. Kadroma çok güveniyorum. Fenerbahçe'yle çok büyük bir mücadele vereceğiz kazanmak için" dedi.

Andre Castro: " Fenerbahçe maçı bizim için bir fırsat"

Kasımpaşa'nın Portekizli oyuncusu Andre Castro ise Fenerbahçe maçında 3 puan almak istediklerini söyledi.

Castro, "Gençlerbirliği karşısında abartılmış bir ikinci sarı kartla 10 kişi kaldık. Sonra golü yiyip kaybettik. İkinci sarı kart olacaksa bundan yüzde yüz emin olmanız gerekir. Abartılmış bir sarı karttı. O maçı unuttuk. Fenerbahçe maçı bizim için bir fırsat. Gençlerbirliği karşısında kaybettiğimiz puanları Fenerbahçe karşısında telafi etmek istiyoruz. Fenerbahçe'ye çok büyük saygımız var. Çok iyi oyuncuları ve teknik direktörü var. Ligin en iyi takımlarından birisi. Herhangi bir çekincemiz yok. Kazanmak için gideceğiz" dedi.

"Tanıdığım kadarıyla Pereira ofansif oynatmayı seven birisi"

Fenerbahçe'deki Portekizli Raul Meireles, Bruno Alves ve Luis Nani ile mücadele etmenin ilginç olacağını söyleyen Castro, sarı-lacivertli teknik adam Pereira ile ilgili de şu ifadeleri kullandı:

"Tanıdığım kadarıyla ofansif oynatmayı seven birisi. Porto'dayken ofansif bir futbol oynatıyordu. Çok gol atmıştık. Ofansif futbolu ve topun kendi takımında olmasını seviyor. Burada atak oynamamasının sebebi farklı bir ülkede olması ya da takımın istediği seviyeye ulaşmaması olabilir. Fenerbahçe'nin içinde değilim, bunu fazla değerlendiremem. Tanıdığım kadarıyla Pereira ofansif futbolu seven ve takımını böyle oynatan bit teknik direktör."

Hazırlıklar sürüyor

Spor Toto Süper Lig'in 21'inci haftasında Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Kasımpaşa'da hazırlıklar sürüyor. Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde yapılan ve ilk 10 dakikası açık olan idman, ısınma hareketleri ile başladı. Lacivert-beyazlı ekip daha sonra düz koşu yaparak çalışmalarını sürdürdü. Basına kapalı olan bölümde ise taktik çalışma gerçekleşti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...