Tgrt Haber
07 Temmuz 2015 13:03

Rıza Çalımbay dönemi resmen başladı

Spor Toto Süper Lig takımlarından Kasımpaşa, teknik direktör Rıza Çalımbay ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreninde konuşan tecrübeli teknik adam, en kısa sürede transferi bitireceklerini söyledi.

Rıza Çalımbay dönemi resmen başladı
kasımpaşa, rıza çalımbay, Spor Toto Süper Lig

Kasımpaşa Kemerburgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen imza törenine teknik direktör Rıza Çalımbay ve Kasımpaşa Başkanvekili Hasan Hilmi Öksüz katıldı.
ÇALIMBAY: "EN KISA SÜREDE TRANSFERLERİ BİTİRECEĞİZ"
Kasımpaşa ile hiçbir zaman istedikleri gibi olmadığını vurgulayan Çalımbay, "Bundan önce geldiklerinde hepsinde ben görevdeydim. Teklifleri bundan önce kabul etmedim. Bu sene ayrılmam o anda da Kasımpaşa’nın antrenörü olmamasından dolayı ilk defa konuşmamız oldu. Dün ilk defa konuştum. Bugün de imza atıyoruz. İşimizin zor olduğunu biliyoruz kadronun yarısı yok 12-13 arkadaş var. Buralara en kısa sürede takviyeler yapmamız lazım. Bir an önce takviyeleri yapacağız. Şu anda yönetimimiz mükemmel çalışıyor. En kısa sürede transferleri bitireceğiz. Nevşehir’de çalışmalara başlayacağız sonrasında Avrupa’ya gideceğiz. Burada başarılı olmak için çalışacağız" dedi.
"SEZONA ORADA BAŞLASAYDIM BURAYA GELMEZDİM"
Basın mensuplarının Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı’nın kendisi ile ilgili yaptığı açıklamaları sormaları üzerine tecrübeli teknik adam, "Mersin’de geçen sezon sıkıntılar yaşadık. Mersin’de görev yaparken, bir teknik direktörün başına gelmeyecek tüm şeyler benim başıma geldi. Ancak biz bunları dert etmedik. Çok düşük maliyetlerle kurulan bir takımla mükemmel işler başardık. Kadronun değerini artırdık. Eğer gerekli takviyeleri yapabilseydik daha da başarılı olabilirdik. Sezon başlamadan önce kulübün transfer yasağı devam ediyordu. ’Kadroyu tutarsanız göreve devam ederim’ dedim. Kampa gideceğiz ancak Servet, Sinan ve Nihat ile bir türlü anlaşma yapılamıyor. Bu üç oyuncuya verilen sözler bir türlü yerine getirilmiyor. 34 maçın 31’inde oynamış takım kaptanı Servet Çetin, en çok gol atan oyuncuların başında gelen Sinan ve kalede muhteşem bir sezon geçiren Nihat ile maalesef transfer yasağı olmasına rağmen anlaşılmıyor. Yönetim istese bu oyuncularla anlaşabilirdi ancak onların öyle bir niyetleri yoktu. Geçen yıl yaşanan sıkıntıların aynen bu yıl da süreceğini görünce devam etmek istemediğimi belirttim. İnsanlar ne düşünürse düşünsün umurumda değil. Eğer ben orada sezona başlasaydım buraya gelmezdim. Oradaki arkadaşların tavırlı olduklarını gördüm ve sezon başlamadan istediklerini yapabileceklerini gördüğüm için ayrıldım. Benim şu anda ne Mersin ile ne de yönetimle bir sorunum yok. Anadolu kulüpleri arasında alınabilecek en yüksek ücretlerden birini alıyordum. Ancak bunu da teperek ayrıldım. Ben para puldan ziyade diğer arkadaşların durumuna üzüldüm" şeklinde cevap verdi.
"PARA PULDAN ÇOK DİĞER ARKADAŞLARIN DURUMU DAĞILMASINI ÜZÜLDÜM"
Mersin İdmanyurdun’da aldığı ücretin Anadolu takım çalıştıran bir çok teknik direktörden iyi olduğunu belirten Çalımbay, "İyi bir şekilde anlaştım. Öbür turlu sıkıntı yaşıyordu. Para puldan çok diğer arkadaşların durumu dağılmasını üzüldüm. Yönetim isteseydi dağıtmazdı" diye konuştu.
"SERVET VE SİNAN’I YÖNETİM OKEY VERDİKTEN SONRA ALIRIM"
Mersin İdmanyurdu Başkanı’nın ’Servet’i ve Sinan’ı gittiği takıma alsın’ sözlerinin hatırlatılması üzerine tecrübeli teknik adam, "Eğer Kasımpaşa yönetimi bu oyunculara okey verirse alırım. Ben takım içinde Servet gibi takım kaptanı ve abi olmasını isterim. Başkan Turgay Ciner’in bakış açısı genç oyunculara yönelik" dedi.
“ARDA, GALATASARAY’DAN MANİSA’YA GİTTİ VE HİÇBİR ZAMAN PES ETMEDİ”
Basın mensuplarının milli futbolcu Arda Turan’ın Barcelona’ya transfer olması ile ilgili sorusuna ise teknik direktör Rıza Çalımbay, “Arda’nın Barcelona’ya transferinin televizyonlarda son dakika haberi olarak geçtiğini görünce gururlanıyorsunuz. Çok sevindim. İnşallah daha ileriye gider ve başarılı olur. Bu iş çalışmakla oluyor. Pes edersen kaybedersin. Arda, Galatasaray’dan Manisa’ya gitti. Hiçbir zaman pes etmedi, sonunda hak ettiği yere geldi. Hakemimiz Cüneyt Çakır Şampiyonlar Ligi finalini yönetirken gururla onu seyrediyorsunuz" dedi.
“TÜM MENAJERLERİN DİKKATİ TEKRAR TÜRKİYE’YE YÖNELDİ”
Ayrıca Çalımbay, "Türk futbolunda yabancı sınırının kalkmasının ardından yıldız oyuncular Türkiye’ye gelmeye başladı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor çok iyi oyuncular aldı. Bu oyuncular Türk futbolunu bir yere getirecektir. Arda’nın Barcelona’ya transfer olmasından sonra tüm menajerlerin dikkati tekrar Türkiye’ye yöneldi" ifadelerini kullandı.
Başkanvekili Hasan Hilmi Öksüz ise tecrübeli teknik adama hoş geldin diyerek, başarı diledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...