Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Şubat 2018 19:56

Samuel Eto'o'yu derinden etkileyen olay

Atiker Konyaspor'un Kamerunlu golcüsü Samuel Eto'o, Fildişi Sahili'nde yıllar önce yaşadığı bir olayın kendisini çok etkilediğini söyledi.

Samuel Eto'o'yu derinden etkileyen olay
samuel eto&tt2;o,,atiken konyaspor,

Atiker Konyaspor forması giyen Samuel Eto'o, Fildişi Sahili'nde olduğu sıralar başından geçen bir olayı anlattı.Kamerunlu golcü, eşi için birkaç alışveriş yaptıktan sonra arabasına bindiğini ardından Fildişi Sahilli bir gencin aracın önünü keserek kendisiyle konuşmak istediğini ifade etti ve şöyle konuştu:


"Birden arabanın kapısını açarak yanıma oturdu"

2007 yılıydı. Fildişi Sahili'ne gitmiştim. Plateau'daydım. Eşim için birkaç alışveriş yaptıktan sonra aracıma döndüm ve ardından Fildişili bir genç de arabanın kapısını açarak yanıma oturdu. Çok korkmuştum. Benimle konuşmaya başladı.

"Önce dinle sonra istersen polisi ararsın dedi"

Abi, affedersin. Amacım sana saldırmak değil. Beni bir dakika dinle daha sonra aracını işgal ettiğim için polisi arayabilirsin. Burada ben araç park etme işinde çalışıyorum. Hayallerim, hırsım ve projelerim var. Ancak kimse bana yardım etmiyor. Finansal açıdan desteğe ihtiyacım var.

"Numaramı verip 12 ay sonra tekrar geleceğim dedim"

Hiç sözünü kesmeden onu dinledim. Sonra ona dedim ki 'Al bu çeki. Burada 4 bin 500 euro var. Numaramı da veriyorum sana, sen de bana numaranı ver. 12 ay sonra Abidjan'a tekrar geleceğim. Eğer bu parayı çoğaltmış olursan sana gerçek manada yardım edeceğim.' Araçtan inerken oldukça motive olmuş görünüyordu

"Onunla gurur duydum"

2008 yılının ekim ayında Abidjan'a geldim. Ancak bu genç beni 2 ay önce arayıp parasını artırdığını söylemişti. Onunla buluştum. Bana dükkanını gösterdi. 2 kırmızı taksisi vardı ve taksiciler bazı donanımları almak için ona geliyorlardı. Onunla gurur duydum. Bu tarz insanlar içinizdeki yardım isteğini artıyor.

"İşleri büyüttü ve 25 gence iş sağladı"

Birisine merhamet edip para veriyorsun ama onlar bu parayla bir şeyler yapmak yerine bara gidiyorlar. Bu tarz faaliyetler yapmak yerine hayatlarını yaşamaya çalışıyorlar. Bu genç beni zekasıyla öylesine etkilemişti ki ona daha fazla yardım ederken hiç tereddüt etmedim. O da işlerini büyüttü ve 25 gence iş verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...