Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Mart 2017 20:50

Sığınmacılara yemek yasağına iptal kararı

Fransa’nın kuzeyindeki Calais Belediyesinin “sığınmacılara yemek dağıtımı ve seyyar duş yasağı” kararı İdari Mahkeme tarafından iptal edildi.

Sığınmacılara yemek yasağına iptal kararı
fransa, sığınmacı

Calais Belediyesi tarafından mart ayı başında alınan “yemek dağıtımı ve seyyar duş yasağı” kararı İdari Mahkeme tarafından bozuldu. Mahkeme bu yasakla beraber Belediye Başkanının “insanlık dışı muamele görmeme” hak ve ilkesine zarar vermesi sebebiyle belediyeyi, yardım kuruluşlarına bin avro ödemeye mahkum etti.

Calais kenti, Ekim 2016’da yıkılan ve dünyanın en tehlikeli sığınmacı kampları arasında yer alan “Jungle” kampı ile biliniyor. Merkez sağcı Calais Belediye Başkanı Natacha Bouchart, sığınmacıların İngiltere’ye geçiş noktası olarak kullandığı bölgede yeniden bir kamp oluşumunu engellemek amacıyla yemek dağıtımına ve seyyar duş kabinlerine yasak getirmişti. Yasağın geçerli olduğu süreç boyunca yardım merkezlerinde duş almaya gelen mülteci gençlerin kontrol altında tutulduğu ve toplanıp götürüldüğü belirtildi.

Öte yandan, bölgedeki mülteciler arasında çok sayıda çocuğun da olduğu kaydedildi. Kentin Belediye Başkanı Bouchart daha önce “insani yardımlara karşı” olduğunu açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...