Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Mart 2016 11:54 - Güncelleme : 17 Şubat 2022 15:54

Anıtkabir'de 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Töreni düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir'de resmi tören düzenlendi.

Anıtkabir'de 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Töreni düzenlendi
anıtkabir, çanakkale,

Anıtkabir'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla resmi tören düzenlendi. Törene, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Metin İyidil, şehit aileleri, dernek temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Protokol üyeleri, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol üyeleri Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Ankara Valisi Kılıçlar, Misak-ı Milli Kulesi’nde Şeref Defteri'ne şunları yazdı:
"Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve bağımsızlık savaşımızın temellerinin atıldığı 'Çanakkale Zaferi’ni kutlamak ve vatanımızın uğruna canlarını hiçe sayarak göğsünü düşmana siper eden aziz şehitlerimizi anmak için huzurunuzdayız. Çanakkale Zaferimizin yıl dönümünde ecdadımızın manevi mirasının yılmaz bekçileri olarak, ezelden ebede bağımsızlığımız ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Son günlerde ülkemizin, bölgesinde güçlü ve güvenli bir devlet olmasından rahatsızlık duyan çevrelerce; huzurumuza, birlik ve beraberliğimize yönelik tehditler ve hain saldırılar gerçekleştirilmektedir. Ancak bütün dünya bilmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti devleti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ordusu ve milletiyle tek yürek halinde yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı mücadele etme azim ve kararlılığındadır. Milletimizin 'Çanakkale geçilmezi!' sözünü bütün dünyaya ezberlettiği büyük kahramanlık destanının 101. yılında şahsınızda tüm gazilerimizi ve vatan topraklarını kanlarıyla sulayan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.”  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...