Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Nisan 2014 19:37 - Güncelleme : 17 Şubat 2022 15:54

TUR 2014'ün kazananı belli oldu

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 3. etabını Cofidis takımından Estonyalı sporcu Rein Taaramae kazandı.

TUR 2014'ün kazananı belli oldu
Rein Taaramae, 3. etap, Cofidis, 50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Diğer Branşlar haberleri, Diğer Branşlar,

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 185 kilometrelik Finike-Elmalı etabını Cofidis takımından Rein Taaramae, 5 saat 40 dakika 31 saniye ile kazandı. İkinciliği 5 saat 40 dakika 37 saniye ORICA GreenEDGE takımından Adam Yates, üçüncülüğü yine Cofidis takımından Romain Hardy kazandı. Turkuaz mayoyu Mark Cavendish'ten alan Taaramae, bu mayoyu Fethiye-Marmaris etabında giyecek. Cofidisli bisikletçi, genel ferdi klasmanda 12 saat 46 dakika 31 saniye ile birinci duruma yükseldi. Cavendis, genel takım klasmanında ilk 10 sıradan da düştü. Finike Kaymakamı Mesut Yakuta'nın damalı bayrağı sallamasından sonra bisikletçiler, turun en zor etabı için pedal çevirmeye başladı.

ETAPTAN NOTLAR

Paris-Roubaix yarışında geçirdiği kazadan dolayı sıkıntı çeken Sacha Modolo (LAMPRE) yarıştan çekilince bugün 152 sporcu start aldı. Cofidis takımından Rein Taaramae yarış öncesi, "Bugünün favorilerden değilim ama şansımı deneyeceğim" dedi. İlk etabı 3. bitiren Theo Bos geçirdiği kazaya rağmen şimdi iyi hissettiğini, hedeflerinin ilk 2 ve son 2 etap olduğunu ifade etti. 2. etapta kaçış yapan ve Türkiye'de de çok popüler olan Ahmet Örken bugün Cobo için çalışacağını söyledi. Katusha takımının önemli isimlerinden Luca Paolini, "Bugünkü etabın favorisi Konya Torku Şekersporlu Cobo'dur" dedi.

TALİHSİZ KAZA

65'inci kilometre geçilirken yaşanan kaza sırasında Orica GrenEDGE takımından Simon Yates köprücük kemiği kırılınca Kaş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

BÜYÜK KAÇIŞ

50 sporcu arasından ise ilk büyük kaçış gerçekleşti Caja Rual Seguros takımından Aramendia Lorente Javier, Topsport Vlaanderen-Baloise takımından Vanspeybrouck Pieter, Wanty -Grouppe Gobert takımından Sijmens Nico, MTN -Qhubeka takımından Debesay Frekalasi ve Cofidis'ten Le Mevel Christophe ana gruptan sıyrıldılar. Arayı 2 dakika kadar açtılar. 85'inci kilometrede geçilirken, zaman zaman rüzgarla seyreden parkurda grup gittikçe artan bir performans göstererek arayı iyice açmayı başardı. Bu esnada fark 6 dakika 50 saniyeye çıktı. 90'ıncı kilometre geçilirken fark bozulmadı. Ancak MTN-Qhubeka takımından Debesay grubun temposuna dayanamayıp geri düştü. 100'üncü kilometre geçilirken Katusha takımından Kuznetsov Viacheslav ile UnitedHealthcare Presented by Maxxis takımından Martin Maaskant yarışı terk etti.

ÖNDEKİ GRUPTAN KOPMALAR BAŞLADI

Önde giden gruptan ise bu sırada kopmaların baş göstermesi, grubu ikiye böldü. Şimdi önde giden dörtlü bir grup ile arkasında ikili bir grup meydana geldi. Cofidis'ten Le Mevel Christophe, Topsport Vlaanderen-Baloise takımından Pieter Vanspeybrouck. Wanty -Grouppe Gobert takımından Nico Sijmens birlikte tempo yapmaya başladı. Caja Rural takımından Aramendıa Lorente Javier ana gruba yakalandı. Ancak ana grup tırmanma parkuruna rağmen temposu artırınca fark da kapanmaya başladı. 6 dakikalık fark, 3 dakika 54 saniyeye kadar indi ve bu esnada turkuaz mayonun sahibi Omega-Pharma-Quick Step sporcusu Mark Cavendish'in gruptan koptuğu hayli geride kaldığı gözlendi. Nitekim Cavendish dünkü basın toplantısında, "Bu etap bana göre değil. Arkadaşlarım zorlayabilecekse ne iyi" diyerek bir yerde yokuşçu olmadığının da altını çizmişti.

RİFAT ÇALIŞKAN ANISINA İKİNCİ TIRMANIŞ PRİMİ

Rifat Çalışkan anısına geçilen etabın ikinci tırmanış pirimini ise UnitedHealthcare Presented by Maxxis takımından Davide Frattini kazandı. İkinciliği Cofidis'ten Le Mevel, üçüncülüğü Topsport Vlaanderen-Baloise takımından Pieter Vanspeybrouck, dördüncülüğü de de Wanty-Groupe Gobert takımından Nico Sijmens elde etti. Bu geçişten sonra ana grup öndeki dörtlüye iyice yaklaştı. Fark artık 1 dakika 32 saniyeye kadar inmişti. Etabın favori ismi ve dünyanın en iyi tırmanışçılarından bir olarak kabul edilen Konya Torku Şekersporlu Juan Jose Cobo Acebo ise ana grubun içinde en sert tırmanışa diri gelmenin hesabı içindeydi. Acebo, bu ana kadar da ana grupla gelmeyi başardı. Bir başka dikkat çeken isim de Türkiye'de bisiklet severlerin yakından tanıdığı Andrei Griepel'in bir sprinter olarak ana gruptan kopmayıp tırmanışlarda büyük performans göstermesiydi.

SPRİNT PRİMİ

Finişe 53 kilometre kala önde kaçan dörtlü grup yeniden tempo yaptı ve ara iki dakikanın üstüne çıktı. Sert ve virajlı tırmanış bölgesinde ise bu tempo gerçekten dikkat çekiciydi. Grup üç dilim halinde finişe gelirken, Cavendish'in öndeki dörtlü ile arasındaki farkın 7 dakikaya çıkması, buna rağmen Britanyalı bisikletçi ile aynı özelliklere sahip sprinter Griepel'in yokuşçuların içinde yer alması gerçekten takdire değerdi. Öndeki grup 2 dakika 45 saniye farkla üstünlüğünü finişe 40 kilometre kala devam ettiriyordu. Finişe 35 kilometre kala helikopterin havadan çektiği müthiş bir görüntü izleyenleri büyüledi ve yerli-yabancı medyanın ilgi odağı oldu. İl Müdürlüğü'nün ön ayak olduğu, Elmalı İlköğretim okulu ile birlikte Elmalı çiftçilerin traktörlerinin oluşturduğu dev bisiklet maketi alkışlarla ödüllendirildi. Finişe 30 kilometre kala öndeki dörtlüde yorulma belirtileri baş gösterdi. Fark ilk kez 1 dakikaya kadar indi. Sprint primleri ise şu şekilde gerçekleşti:
1-Wanty Grouppe-Robert takımından Nico Sijmens, 2-UnitedHealthcare Presented by Maxxis takımından Davide Frattini, 3-Topsport Vlaanderen-Baloise takımından Pieter Vanspeybrouck.

İKİNCİ KAZA

Sprint priminin hemen arkasında ise bir kaza daha meydana geldi. Finişe 27 kilometre kala 5-6 kişilik bir grubun arasında Neri Sottoli takımından Tomas Aurelio Gil Martinez hastaneye kaldırıldı. Yere düşenlerin tümünün yarışa devam ettiği açıklandı. 13 kilometre kala etabın liderliğini önde götüren dörtlü sonunda ana gruba yakalandı ve gözler artık tura tanıklık edecek tarihi finişe çevrildi. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 50. yılında bu en zor etabı kimin alacağın kilitlenildi.

SON 10 KİLOMETRE

Topsport Vlaanderen-Baloise takımından Jarl Salomein, ana grubun içinden atak yaptı ama kısa sürede yakalandı. Ana grubu oluşturan yaklaşık 21 kişilik bisikletçi virajlı ve sert tırmanış parkurunda olanca güçleriyle finişe doğru pedal bastı. 3 kilometre kala Cofidis'ten Rein Taaramae ile Orica GreenEDGE takımından Adam Yates atak yaptı. Arayı 17 saniye kadar açtılar. Daha sonra fark 20 saniyeye çıktı. Arkadaki grup da yavaş yavaş parçalandı ve finişe gelen ikilinin müthiş mücadelesini 5 saat 40 dakika 31 saniye ile Cofidis'ten Rein Taaramae kazandı. İkinciliği Orica GreenEDGE takımından Adam Yates 5 saat 40 dakika 37 saniye ile aldı. Ücüncülügü yine Cofidis takımından Romain Hardy kazandı.

SIRADA 132 KİLOMETRELİK FETHİYE-MARMARİS

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na yarın 132 kilometrelik Fethiye-Marmaris etabı ile devam edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...