Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 May 2014 09:10

Türkiye, İrlanda Cumhuriyeti'ni 2-1 yendi

A Milli Futbol Takımı, Kosova'nın ardından İrlanda Cumhuriyeti'ni de yenerek, 2'de 2 yaptı.

Türkiye, İrlanda Cumhuriyeti'ni 2-1 yendi
türkiye, irlanda cumhuriyeti, milli takım, milliler,

Liglerin bitmesiyle 18 Mayıs'ta İstanbul'da toplanan ay-yıldızlı kafile, ilk antrenmanını Kasımpaşa Kulübü'nün Kemerburgaz Tesisleri'nden yaptıktan sonra, 20 Mayıs'ta Kosova'ya geçti. Bir gün sonra başkent Piriştine'deki Adem Jashari Olimpiyat Stadı'nda Kosova ile karşı karşıya gelen milliler, Ahmet İlhan Özek, Bilal Kısa, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek (2) ve Alper Potuk'un golleriyle maçı 6-1 kazandı. Kosova maçının ardından İrlanda Cumhuriyeti ile yapacağı ikinci hazırlık maçı için Dublin'e geçen ay-yıldızlı kafile, bugün ise Aviva Stadı'na çıktı. A Milli Takım, Ahmet İlhan Özek ve Tarık Çamdal'ın golleriyle 2-0 öne geçtiği mücadelede, Walters'in golüne engel olamasa da sahadan 2-1 galip ayrıldı. Milliler, bu sonuçla yaptığı iki hazırlık maçını da kazanmış oldu.
47 yıl sonra galip geldi
A Milli Takım, 13. kez karşılaştığı İrlanda Cumhuriyeti'ni 47 yıl sonra yenebildi. Bugüne kadar İrlanda Cumhuriyeti ile yaptığı 12 maçta 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan ay-yıldızlı ekip, tek galibiyetini 22 Şubat 1967'de oynanan karşılaşmada almıştı. Aradan geçen 47 senede oynanan 10 müsabakada da rakibine üstünlük sağlayamayan milliler, 13. maçta 2. galibiyetini aldı. Ay-yıldızlılar, ayrıca İrlanda Cumhuriyeti karşısında ilk kez deplasmanda galip geldi.
Kardemir Karabüksporlu futbolcu Ahmet İlhan Özek, Kosova maçının ardından, İrlanda Cumhuriyeti karşılaşmasında da gol attı. Kosova'nın FIFA'ya üye olmaması nedeniyle "Dostluk maçı" statüsünde oynanan müsabakada fileleri havalandıran Ahmet İlhan, İrlanda Cumhuriyeti'ni de boş geçmeyerek, yaz kampı kapsamında yapılan 2. maçta 2. golünü kaydetti.
Milli oyuncunun İrlanda Cumhuriyeti karşısında attığı gol, istatistiklere A Milli Takım formasıyla kaydettiği ilk gol olarak geçti. Ayrıca İrlanda karşısında ay-yıldızlı ekibin 2. golünü atan Eskişehirsporlu Tarık Çamdal da A Milli formayla ilk kez gol sevinci yaşadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...