Tgrt Haber
26 May 2016 19:04

Türkiye Kupası Galatasaray'ın oldu

54. Türkiye Kupası, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Antalya Stadı'ndaki final maçıyla sahibini buldu.

Türkiye Kupası Galatasaray'ın oldu
galatasaray, fenerbahçe, 11 ler, canlı,

Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Antalya Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılılar 1-0 kazandı ve kupayı müzeye götürdü.Galatasaray'a galibiyeti getiren gol, 30. dakikada Alman yıldız Lukas Podolski'den geldi. Sarı-kırmızılı ekip bu zafer ile birlikte, UEFA'dan aldığı cezayı da bu sene çekme hakkı kazanmış oldu.Bu kupayı 17. kez müzesine götürerek bu alanda zirvede yer alan sarı-kırmızılılar ayrıca, Tükiye Kupası finalinde 5. kez karşılaştığı Fenerbahçe'yi, 5. kez mağlup ederek zafere ulaştı.

RIEKERINK'TEN İKİ DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile oynanan maçta, Spor Toto Süper Lig'in son haftasındaki Kayserispor karşılaşmasına göre ilk 11'de iki değişiklik yaptı.

Hollandalı teknik adam, 6-0 kazanılan Kayserispor mücadelesinin ilk 11'ine göre savunmada iki değişikliğe gitti. Riekerink, savunmanın sağında Sabri Sarıoğlu'nun yerine Semih Kaya'yı görevlendirirken, stoperde de Koray Günter'in yerine Jason Denayer'e şans verdi.

Galatasaray, Fenerbahçe derbisine Fernando Muslera, Semih Kaya, Jason Denayer, Hakan Kadir Balta, Lionel Carole, Selçuk İnan, Emre Çolak, Sinan Gümüş, Wesley Sneijder, Yasin Öztekin ve Lukas Podolski ilk 11'i ile başladı.

Sarı-kırmızılı ekipte Cenk Gönen, Bilal Kısa, Umut Bulut, Aurelien Chedjou, Martin Linnes, Olcan Adın ve Sabri Sarıoğlu ise yedek kulübesinde yer aldı.

PEREIRA KUPA KADROSUNU SAHAYA SÜRDÜ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Galatasaray karşısında takımını son maça göre 4 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Antalya Stadı'nda oynanan karşılaşmada Pereira, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Medicana Sivasspor maçındaki ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti. Sarı-lacivertlilerde, Medicana Sivasspor maçında ilk 11'inde oynayan Michal Kadlec, Ramazan Civelek, Diego Ribas ve Jose Fernandao'nun yerine Simon Kjaer, Volkan Şen, Luis Nani ile Robin van Persie oynadı.

Sarı-lacivertlilerde kalede Fabiano Ribeiro oynarken, savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Pereira, ön liberoda Mehmet Topal-Josef de Souza ikilisini bozmazken, kanatlarda Volkan Şen ile Alper Potuk'a şans verdi. Sarı-lacivertlilerde forvet arkası Luis Nani oynarken, ileri uçta Robin van Persie görev aldı.

Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Ertuğrul Taşkıran, Michal Kadlec, Gökhan Gönül, Ozan Tufan, Diego Ribas, Lazar Markovic ve Jose Fernandao forma şansı bekledi.

GALATASARAY İLK YARIDA ETKİLİ

Finale, rakibine göre daha istekli ve baskılı başlayan Galatasaray, 6. dakikada Podolski'yle net bir fırsatı değerlendiremedi.

Podolski'nin uzaktan şutlarıyla gole yaklaşan sarı-kırmızılılar, aradığı golü 30. dakikada Alman yıldızıyla buldu. Korner organizasyonu sonrası Podolski'yle öne geçen Galatasaray'ın golden sonra temposu düştü. Skoru koruyan sarı-kırmızılılar, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

FENERBAHÇE ORGANİZE OLAMADI

Fenerbahçe ise finale istediği gibi başlayamadı.

İlk yarıda rakibine pozisyonlar veren sarı-lacivertliler, hücuma çıkarken çok fazla top kaybı yaptı. Sarı-lacivertliler tutuk futbolunun cezasını 30. dakikada Podolski'nin golüyle yeni duruma düşerek çekti. Golden sonra rakip sahada daha fazla gözüken Fenerbahçe, duran toplarla tehlikeli oldu. Bu pozisyonlardan gol çıkaramayan sarı-lacivertliler, devreye 1-0 yenik girdi.

SNEIJDER VE VAN PERSIE OYUNDAN ÇIKTI

İki takım da 2. yarıya değişiklikler ile başladı. Galatasaray'da sakatlanan Wesley Sneijder'in yerine Aurelien Chedjou oyuna dahil olurken; Fenerbahçe'de ise ilk yarıda etkisiz bir görüntü çizen Robin van Persie'nin yerine Fernandao oyuna girdi.

Fenerbahçe, maçın ikinci yarısında beraberlik için saldırırken, Galatasaray defansif bir anlayışla sahada yer aldı ve rakip kalede tehlike oluşturamadı.

FENERBAHÇE DİREKTEN DÖNDÜ!

Mücadelenin 62. dakikasında Fenerbahçe gole çok yaklaştı!

Nani'nin kullandığı serbest vuruşta kafalardan seken topta Abdoulaye Ba'nın vuruşu çataldan döndü ve Galatasaray savunması tehlikeyi savuşturdu.

PEREIRA'NIN HAMLELERİ FAYDA ETMEDİ

Fenerbahçe'de beklenen beraberlik golü gelmeyince, teknik direktör Vitor Pereira Gökhan Gönül ve 111 gün sonra sahalara dönen Lazar Markovic'i oyuna sürdü.

İki oyuncu da etkili olmaktan uzak bir görüntü çizerken, sarı-lacivertlilerde Volkan Şen bireysel çabaları ile takımını pozisyona sokmaya çalıştı. Ancak Galatasaray defansı Denayer'in önderliğinde sarı-lacivertlilere izin vermedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...