Tgrt Haber
25 Temmuz 2016 11:47

Yağız Avcı’dan sezonun üçüncü galibiyeti

Türkiye Ralli Şampiyonası takviminin üçüncü yarışı olan Yeşil Bursa Rallisi, 23-24 Temmuz 2016 tarihlerinde Bursa’da gerçekleşti. Toprak pistte gerçekleşen ve 44 pilotun katıldığı mücadelenin birinciliğini Red Bull sporcusu Yağız Avcı elde etti. Bu sonuçla Yağız Avcı, dört yarış sonunda üçüncü birinciliğini kazandı.

Yağız Avcı’dan sezonun üçüncü galibiyeti
Türkiye Ralli Şampiyonası, Yağız Avcı

2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın dördüncü yarışı olan Yeşil Bursa Rallisi, 23-24 Temmuz tarihlerinde Bursa’da gerçekleşti. İbrahim Yazıcı ve Mehmet Köprücü özel etaplarını ikişer kez geçen ekipler, son olarak Red Bull avantaj etabında kozlarını paylaştı. Yeşil Bursa Rallisi’nin ikinci günü Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisinin galibiyetiyle tamamlandı. Yarışın ilk gününü lider kapatan ikili, ikinci günde de rakiplerine şans tanımadı ve Ege Rallisi ile Marmaris Rallisi’nden sonra Bursa’da da zafere ulaştı.
Yarışta ikinciliği Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz, üçüncülüğü ise Burak Çukurova - Vedat Bostancı elde etti. 2016 Türkiye Ralli Şampiyonasının beşinci ayağı, 3-4 Eylül 2016'da Eskişehir’de yapılacak.
Sezonun dördüncü yarışını kazanan Yağız Avcı yaptığı açıklamada, “Oldukça zor bir yarıştı, hava da çok sıcaktı. İlk gün yarışa hızlı başladık. İkinci gün ise farkı korumaya çalıştık. İkinci gün bir kez lastik patlattık. İkinci sıradaki Orhan Avcıoğlu da aynı etapta lastik patlattı. Son etaba altı saniye fark ile girdik. Red Bull Power Stage’de daha iyi olan taraftık ve Yeşil Bursa Rallisi’ni birinci bitirdik. Bu sonuçla şampiyonada da tekrar liderliğe yükseldik, çok mutluyuz” dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...