Tgrt Haber
02 Ekim 2015 06:31

'Uzaylıları aramayın yoksa Dünya'yı işgal ederler'

Ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking, İspanyol El Pais gazetesine verdiği röportajda uzaylıların insanlığın sonunu getirebileceği uyarısında bulundu.

'Uzaylıları aramayın yoksa Dünya'yı işgal ederler'
Stephen Hawking, uzay,

Ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking, uzaylıların insanlığın sonunu getirebileceği uyarısında bulunarak "Bence uzaylıların varlığı yönünde çalışmalar insanlığın kendi sonunu getirmesine neden olabilir. Çünkü bu varlıklar kendi gezegenlerindeki kaynakları tüketmiş ve yaşama uygun başka gezegen arayışı içinde olabilirler. Tabiiki bu da tehlikeli bir sonuç doğuruyor. İnsanların uzaylıların varlğını bulmaları gezegenimizin işgali ile sonuçlanabilir" dedi. Gezegenimizin dünya dışı bir varlık tarafından keşfedilmesinin Amerika'nın keşfine benzeyeceğini belirten Hawking, bu senaryonun gerçekleşmesinin doğuracağı sonucu düşünmek bile istemediğini söyledi.

YAPAY ZEKÂ UYARISI
Hawking daha önce de yapay zeka konusunda uyarıda bulunarak "Bilgisayarlar, yapay zekayla önümüzdeki 100 yılda insanları alt edecek" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...