Tgrt Haber
19 Nisan 2014 13:02

Dünya’nın ikizi bulundu

Kepler teleskobu tarafından keşfedilen gezegen büyüklük olarak Dünya’ya oldukça benziyor.

Dünya’nın ikizi bulundu
Dünya’nın ikizi, kalpler teleskobu, gezegen, dünya, dünya'ya benzeyen gezegen,Dünya’nın ikizi bulundu

Kepler teleskobu tarafından keşfedilen ve ‘Kepler-186f’ adı verilen gezegenin, bir yıldız etrafındaki ‘yaşanabilir alan’ içinde bulunduğu ve büyüklük olarak Dünya’ya çok yakın olduğu açıklandı. Dünya’nın 1.1 katı büyüklüğündeki gezegen, Güneş Sistemi’nin dışında sıvı suyun bulunduğu ilk gezegen olabilir. Dünya’dan 490 ışık yılı uzaklıkta bulunan Kepler-186f’nin bugüne dek uzay araştırmaları esnasında keşfedilen en yaşanabilir gezegen olduğu ifade ediliyor.
NASA’ya bağlı olarak çalışan SETI Enstitüsü’nden Elisa Quintana’nın önderliğindeki bir grup astronom tarafından keşfedilen gezegende yaşam bulunma ihtimalinin yüksek olduğu ifade ediliyor. Bu keşfin önemi de burada yatıyor. Bugüne dek Kepler teleskobu kullanılarak yüzlerce gezegen keşfedilmesine rağmen, bu gezegenlerin çoğu ya çok büyük ya da yıldızlarına çok uzakta bulunuyordu. ‘Goldilock alanı’ ya da ‘yaşanabilir alan’ olarak tanımlanan bölge, bir yıldızla gezegenin arasında bulunması gereken uzaklığa işaret ediyor. Bu uzaklığın çok fazla ya da çok az olması gezegendeki sıcaklığı belirlediğinden, yaşam bulunma ihtimalinin en önemli göstergesi olarak görülüyor. Araştırmada yer alan isimlerden Doktor Steve Howell, yaptığı açıklamada, Kepler-186f’nin ‘Güneş Sistemi’miz dışındaki hayat arayışı için ilk fırsatımız olabileceğini’ ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...