Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Aralık 2013 14:04

Google kullananlar dikkat

Google'da yapılan yeni değişiklik herkesi rahatsız edecek şekilde düzenlendi. Güvenlik firmaları ise bu konuda herkesi uyardı....

Google kullananlar dikkat
Güvenlik firmaları ise bu konuda herkesi uyardı,google,Güvenlik firmaları,google kullanlar dikkat,spam,

Google'da yapılan yeni değişiklik herkesi rahatsız edecek şekilde düzenlendi. Güvenlik firmaları ise bu konuda herkesi uyardı. Google Gmail servisindeki e postalara ekli gelen görsellerin otomotik olarak gösterileceğini açıklamıştı. Güvenlik firmaları ise bu haber karşısında alarma geçti. Fotoğrafların içine yüklenebilecek zararlı kodların kullanıcıların e posta iletişimini izlemek amacıyla kullanabileceğini söyledi. Güvenlik firmaları Google'ı dikkatli kullanmaları konusunda herkesi uyardı.
Spam göndericilerinin işini kolaylaştıran bu uygulamayla artık fotoğrafa yüklenen kodlarla e postanın açılıp açılmadığına dair geri bildirim alabilirler. Google yapılan bu şikayetler sonrasında Google, fotoğrafların bir proxy sunucusunda duracağını ve bilinen tüm virüs ve yazılımlara karşı kontrol edileceğini söyledi. Bunu kötü amaçlı kullanmak isteyen insanların ise kontrol aşamasından geçemeyeceğini açıkladı. Alıcının IP adresine ulaşabilmelerinin mümkün olmayacağını elde etmeleri durumunda ise Google'ın proxy adresi olacağını söyledi. Google proxy çözümünü güvenlik kalkanı olarak görüyor. Yinede güvenlik firmaları vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...