Tgrt Haber
18 Ekim 2014 09:32

İnternet kullanıyorsanız bu habere özellikle dikkat!

Mobil datada bir yılda yaşanan 15 kat artış, şebekeleri zorlamaya başladı. 'Fiber' yatırımla şebekeler geliştirilmezse internete girmek çileye dönüşecek.

İnternet kullanıyorsanız bu habere özellikle dikkat!
mobil,internet kullanımı,donma,

Türkiye, kişi başına aylık 364 dakikalık ortalama mobil cihaz kullanımıyla Avrupa ülkeleri arasında açık ara liderliğini sürdürüyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, bunun “güzel bir şey olduğunu” söylüyor ama önemli uyarılarda da bulunuyor. Bir dönem insanların numarayı çevirip saatlerce internete girmeyi beklediğini hatırlatan Acarer, datadaki artışa bağlı olarak altyapının da gelişmediği takdirde böyle bir riskin yeniden yaşanabileceğini belirtti. Acarer, “Türkiye'de aylık internet kullanım oranı 33 saat. Bu rakam hem Avrupa hem de dünya ortalamasının üstünde. İnsanlar sosyal paylaşım sitelerini çok yoğun kullanıyor. 40 milyon civarında geniş bant abonemiz var. 36 milyon Facebook, 10 milyon civarında da Twitter abonesi bulunuyor. Mobil datada bir yılda 15 kat artış olmuş. Düşünün, yüzde 15 değil, birken 15 olmuş. 5 yılda 65 kat daha artacak deniyor. Mobil geniş banttaki bu data artışı, şebekeleri zorlamaya başladı. Eğer önlem alınmazsa, hızla fibere geçilmezse, mobil şebekeyi geliştiremezsek, 2-3 sene sonra ararken beklemek zorunda kalacağız” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...