Tgrt Haber
21 Kasım 2014 18:17

Akıllı telefon sahipleri dikkat

Mobil güvenlik şirketi Lookout'un uyarısına göre, binlerce akıllı telefon 'NotCompatible' isimli bir kötü yazılımın sadırısı altında.

Akıllı telefon sahipleri dikkat
akıllı telefonlar, android, saldırı,

Android işletim sistemi ile çalışan yüzlerce akıllı telefonun zararlı bir yazılımdan etkilendiği açıklandı. Mobil güvenlik şirketi Lookout'un konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'NotCompatible' isimli yazılımın şirketin bugüne kadar tespit ettiği en sofistike zararlı yazılımlardan biri olduğunun altı çizildi. Lookout'a göre, yaklaşık 2 yıldır varlığını sürdüren söz konusu yazılımı oluşturan siber hırsızlar, yazılımın temel kodunda değişiklikler yaptı ve bu değişiklik, yazılımdan korunmayı daha zor hale getirdi. Bu tarz yazılımların genellikle iki üç hafta sonra etkilerini yitirdiğine dikkat çeken bilişim uzmanlarına göre, NotCompatible'in 2 yıldır varlığını sürdürmesi bu yazılımın sofistike yapısından kaynaklanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...