Tgrt Haber
17 Eylül 2017 06:03

ABD'de Apple'a güvenlik soruşturması

Apple, iPhone X ve Face ID özelliğini açıkladığında bir sürü insan gizlilik ve güvenlik konusunda endişeye düştü.

ABD'de Apple'a güvenlik soruşturması
apple,,abd,,face id,

Apple, 12 Eylül'de düzenlediği etkinlikte, 10. yıla özel iPhone X ve Touch ID yerine cihazda yer alacak Face ID teknolojisini kullanıcılara duyurdu. Bundan sonra ise pek çok insan kişisel güvenlik ve gizlilik konusunda endişeye düştü. Face ID ile ilgili olarak Edward Snowded, yüz taramayı normalleştirdiğini ifade ederek kesinlikle kötü amaçlarla kullanılacak bir teknoloji olduğunu belirtmişti. ABD Senato'sundan Senatör Al Franken de Face ID'den duyduğu endişenin giderilmesi için Apple CEO'su Tim Cook'a mektup yazdı.
Cupertino, daha önce açıklama yaparken Face ID ayrıntılarının telefonun kendisinde olacağını belirtti. Ancak Franken, Apple'ın veya üçüncü bir tarafın bu verileri uzaktan veya birine fiziksel erişim yoluyla (veya sonra kaydetmenin) şu anda mümkün olup olmadığını öğrenmek istiyor. Apple'ın, teknolojinin maskeler ve fotoğraflar tarafından kandırılamayacağından emin olmak için attığı tüm adımları bilmek istiyor. Apple'ın Face ID algoritmasını yetiştirmek için kullandığı bir milyar yüz görüntüsünün nereden geldiğini soruyor ve Apple'ın müşterilerin faceprint'lerini başka bir amaçla kullanmayacağına dair güvence istiyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...