Tgrt Haber
04 Mart 2018 19:18

Anti-Tank mermisi dahi delemiyor!

Tamamen insan üretimi olan kübik bor nitrür adındaki madde dünyanın en sert maddesi olarak adlandırılıyor. Söz konusu madde bir Anti-Tank mermisine dahi kolayca direnç gösterebiliyor.

Anti-Tank mermisi dahi delemiyor!
teknoloji

Bilim insanları bildiğiniz gibi birçok maddeyi karıştırarak veya doğada milyonlarca yılda oluşmuş elmas gibi maddeleri işleyerek çeşitli alanlarda kullanmaya çalışıyor. Özellikle karışımlarla hazırlanan sert maddelerden başta zırh yapmaya çalışıyor. Ayrıca doğal olarak oluşan sert maddelerden biri elmasla ise kesimi kolay olmaya sert maddeleri kesmede ve şekillendirmede kullanıyor.

 

Anti-Tank mermisi dahi delemiyor!

Lakin Bilim insanları doğal yollardan oluşan sert maddeden de daha sert bir madde oluşturmayı başardı. Kübik bor nitrür adını verdikleri bu maddenin sertlik anlamında dünyada daha henüz bir eşi benzeri bulunmuyor. Başlangıçta imalathanelerde kesici olarak kullanılmaya başlanan bu madde, elmasın dahi kesmekte zorluk çektiği ve yüksek sıcaklıklardaki kesme işlemine kolaylıkla dayanabiliyor.

Bunun haricinde kübik bor nitrür adını verdikleri maddeyi savunma sanayinde kullanmak isteyen bilim insanları, söz konusu maddenin dayanıklılığını test ederek nerelerde kullanılabileceğini gözler önüne sermekten de çekinmiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...