Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Aralık 2017 20:12

Apple, Shazam’ı satın aldı

Çevrimiçi müzik dinleme alanında Spotify ile rekabet halinde olan Apple'dan sürpriz bir hamle geldi. ABD'li şirket, 400 milyon dolar karşılığında popüler müzik uygulaması Shazam'ı bünyesine kattı

Apple, Shazam’ı satın aldı
apple,shazam,teknoloji

ABD’li teknoloji devi Apple’ın uzun yıllardır müzik sektörüyle iç içe olduğunu birçok kişi bilir. Özellikle iPod ile çoğu kişinin müzik anlayışını değiştiren Apple, daha sonra müzik platformu Apple Music’i oluşturarak Spotify’ın en büyük rakibi olmuştu.

Spotify ile rekabette hala öne geçmeyi başaramayan Apple sürpriz bir adım atarak popüler müzik uygulaması Shazam’ı bünyesine kattı. Anlaşma hem Apple hem de Shazam yetkilileri tarafından doğrulandı.

Apple tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'Apple Music ve Shazam doğal bir uyuma sahip. Çünkü 2 uygulama da kullanıcılarına mükemmel müzik deneyimini sunmayı amaçlıyor. Mağaza için heyecan verici planlarımız var ve anlaşmanın tamamlanmasıyla Shazam ile güçlerimizi birleştirmek için sabırsızlanıyoruz.'

Anlaşmanın finansal detayları yetkililer tarafından açıklanmadı. Fakat şirkete yakın kaynaklar satın alma işleminin 400 milyon dolara gerçekleştiğini ifade etti. Geçtiğimiz yıllarda Beats’i satın almak için 3 milyar doları gözden çıkaran Apple’ın, Shazam için ödediği bu bedelin oldukça düşük olduğu ifade ediliyor. Shazam hamlesiyle birlikte Apple Music’in çok daha fazla tercih edileceği ve Spotify ile rekabette öne çıkabileceği ifade ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...