Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 May 2016 18:36

Aziz Sancar, '5 TL'lerin DNA'sı hatalı'

Prof. Dr. Aziz Sancar, Merkez bankası’nın 5 TL üzerindeki DNA hatasınını bulduğunu ancak uyarılarına rağmen bunun düzeltilmediğini söyledi.

Aziz Sancar, '5 TL'lerin DNA'sı hatalı'
5 tl, aziz sancar,

Nobel Ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Merkez bankası’nın 5 TL üzerindeki DNA hatasınını bulduğunu ancak uyarılarına rağmen bunun düzeltilmediğini söyledi

Nobel Ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Bilfen Eğitim Kurumları'nın Üsküdar'da eğitim veren okullarını ziyaret etti. Büyük bir coşkuyla karşılanan Sancar, okulda matematik ve fen laboratuvarını gezdi. Sancar'a çalışmalarını gösteren öğrenciler, fen laboratuvarında Sancar'la birlikte DNA testi yaptı.

5 TL’NİN DNA’SI BOZUK

Bu sırada bir basın mensubu Sancar'a, 5 TL üzerindeki DNA sarmalı ibaresi üzerine yaptığı çalışmayı hatırlattı. Sancar, paranın üzerindeki DNA sarmalın olması gerekenin aksine soldan sağa doğru ilerlediğini ve bu yanlışı 5 yıl önce Merkez Bankasına ilettiğini belirtti. Sancar, buna rağmen bu yanlışın hala düzeltilmediğini söyledi. Daha sonra konferans salonuna geçildi, burada Sancar'ın hayatının ve bilimsel çalışmalarının anlatıldığı bir belgesel gösterildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...