Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Nisan 2015 13:40

Bakan Işık açıkladı, 'Çip fabrikası için süreci başlattık'

Bilim, Sanayi Bakanı Fikri Işık, Gebze'de kurulacak çip fabrikası için süreci başlattıklarını açıkladı.

Bakan Işık açıkladı, 'Çip fabrikası için süreci başlattık'
fikri ışık,çip üretimi,

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Kurulunda, çip fabrikası kurulmasıyla ilgili sürecin başlatılmasının karara bağlandığını belirterek, "Çip fabrikası, TÜBİTAK öncülüğünde Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve şirketleri ortaklığında Gebze'de kurulacak" dedi.
Işık, yaptığı açıklamada, ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi ortaklığında temeli atılan, ülkenin ilk galyum nitrat temelli çip üretimi yapacak fabrikasından sonra TÜBİTAK önderliğinde, Türkiye'nin ilk büyük ölçekli seri üretim kapasitesine sahip silisyum temelli çip fabrikası için çalışmaların başladığını söyledi.
Işık, "1 yıl süren çalışmalar sonunda çip fabrikası, TÜBİTAK öncülüğünde Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve şirketleri ortaklığında Gebze'de kurulacak" diye konuştu.Işık, Gebze'de kurulacak fabrikanın TÜBİTAK Gebze Kampüsüne ve Bilişim Vadisine yakın bir yere inşa edileceğini kaydetti. Işık, "TÜBİTAK laboratuvarlarında şu anda çip üretiliyor fakat seri üretim yapabilecek altyapımız yok. İnşallah bundan sonra Türkiye, seri çip üretimi yapabilecek" ifadelerini kullandı.

Fikri Işık, çip fabrikasıyla ilgili gelişmelerin somutlaşmaya başladığını dile getirerek, fabrika için şirket kurulması işlemlerinin başladığını belirtti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...