Tgrt Haber
11 Aralık 2017 21:17

Bitcoin nedir, nasıl alınır? | Bitcoin madenciliği nasıl yapılır? | Bitcoin'in fiyatı ne kadar?

Bitcoin nedir, nasıl alınır? | Bitcoin madenciliği nasıl yapılır? | Bitcoin'in fiyatı ne kadar? Piyasa değeri 280 milyar doların üzerine çıkan Bitcoin'in yanısıra dünya genelinde bin 200'e yakın diğer sanal para birimlerinin toplam piyasa değeri ise yaklaşık 400 milyar seviyesinde bulunuyor. Bitcoin'in miktarı 21 milyon adete ulaşıında sabit bir değere ulaşacağını söyleyen uzmanlara göre bitcoin'in değerini etkileyen faktörlerin başında 'toplumun ve devletin bu sanal parayı kabulü ile Bitcoin konusundaki hukuki düzenlemeler' geliyor. Bitcoin'e geçen ülkeler ve bitcoin'i yasaklayan ülkeler listesi giderek artıyor. Bitcoin'le ilgili tüm detaylar haberimizde...

Bitcoin nedir, nasıl alınır? | Bitcoin madenciliği nasıl yapılır? | Bitcoin'in fiyatı ne kadar?
bitcoin,bitcoine rakip sanal para birimleri,bitcoinin değerini etkileyen faktörler,neler bitcoinin değerini etkiliyor,bitcoini yasaklayan ülkeler,bitcoine geçen ülkeler,bitcoinle işlem yapan ilk borsa hangisidir,bitcoinin geleceği ne olarak,kripto,bitcoin

Bitcoin'le vadeli işlem yapan ilk borsa

Kripto para birimi Bitcoin'le vadeli işlem yapan ilk borsa, Chicago Board Options Exchange (CBOE) oldu. Böylece ABD’nin en büyük opsiyon borsası ünvanına sahip CBOE, Bitcoin'in meşrulaşması yönünde önemli bir adım atarken yatırımcılar da Bitcoin'in değerinin artması ya da düşmesi ihtimallerine para koymaya başladı.


Bitcoin nedir, nasıl alınır? | Bitcoin madenciliği nasıl yapılır? | Bitcoin'in fiyatı ne kadar?


Bitcoin mağduru olmamak için nelere dikkat edilmeli?

BTCTurk Genel Müdürü Göğüş, Bitcoin'de mağdur olmamak için alım noktasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti, kısa yoldan zengin olma hevesinde olanlara uyarıda bulundu.Türk lirası (TL) tabanlı Bitcoin alım satım platformu BTCTurk'un Genel Müdürü Alphan Göğüş, paranın şifreli (kriptografik) olmasının temel gerekçesinin sistemin güvenliğini sağlamaktan kaynaklandığını ifade ederek, kamu otoritelerinin kontrol etmediği bir para sisteminin oluşturulmasının belli başlı güvenlik noktalarının oluşturulmasıyla sağlanacağını kaydetti.
Bitcoin'i doğuran sürecin, küresel ekonomik krizin yaşandığı 2008 sonrasında insanların mevcut parasal sistemi eleştirisiyle başladığını dile getiren Göğüş, parasını kaybeden vatandaşlarda mevcut finansal sisteme karşı tepki oluştuğunu, kriz sonrası insanların yeni arayışlar içine girdiğini anlattı.

Bitcoin'in yavaş yavaş büyüyerek 21 milyon adede ulaşacağını belirten Göğüş, "21 milyon adede ulaşınca miktarı sabit kalacak. Bitcoin'in tüm ekonomik sistemi kucakladığında satın alma gücünün artık değişmeyeceği ve diğer paraların Bitcoin'e endeksleneceği de iddia ediliyor" dedi. Göğüş, Bitcoin sisteminde saniyede gerçekleşen işlem sayısının kısıtlı olduğunu, bu durumun altyapının sınırlı olmasından kaynaklandığını, bu zorluklar ve teknik problemlerin çözülememesi halinde Bitcoin'in bu iddiasının gerçekleşemeyeceğini kaydetti.

Bitcoin nedir, nasıl alınır? | Bitcoin madenciliği nasıl yapılır? | Bitcoin'in fiyatı ne kadar?


‘BİTCOİN'İN DEĞERİNİ İKİ FAKTÖR ETKİLİYOR'

Alphan Göğüş, Bitcoin'in değerini etkileyen iki temel unsur bulunduğunu, bunlardan ilkinin, 'toplumun ve devletin bu sanal parayı kabulü ile Bitcoin konusundaki hukuki düzenlemeler', diğerinin de 'paranın teknolojik pozisyonu' olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

 "Son zamanlarda Bitcoin'de yaşanan yüksek dalgalanmaları manipülasyon olarak değerlendirmek yanlış. Eğer Bitcoin diye bir şirket olsaydı, siz bunun yönetiminde olsaydınız ve teknolojisine müdahale şansınız olsaydı bunlara 'manipülasyon' diyebilirdik. Böyle bir durum söz konusu değil. Bu dalgalanmaları spekülasyon olarak değerlendirmek daha doğru olur."

‘BİTCOİN'E YÖNELİK TALEP SON BİR AYDA ÇOK CİDDİ ARTTI'

Bitcoin'in alım satım noktasında bırakılmasının doğru olmadığını vurgulayan Göğüş, "Bitcoin alım satımı yaptığını iddia eden çok sayıda nokta var. Fazlaca takas noktası açıldı. Ancak bunlara dikkat edilmeli. Almadan önce şirketler ve bunların sistemleri, güvenlik prosedürleri iyice araştırılmalı. Kötü niyetli veya güvenlik açığı olan kurumlar kullanıcılarına zarar verebilir" dedi. Göğüş, Bitcoin'e yönelik talebin son bir ayda çok ciddi arttığını belirterek, "Son bir ayda günlük ortalama 700 Bitcoin'lik bir hacmimiz var. Rakamlarda çok ciddi bir artış var. İnsanlar merak ediyor, 'Bu kadar zaman içerisinde değeri arttı. Ben de istiyorum' diyor ve alıyorlar" şeklinde konuştu.

Bitcoin nedir, nasıl alınır? | Bitcoin madenciliği nasıl yapılır? | Bitcoin'in fiyatı ne kadar?


‘YATIRIMCININ TÜM BÜTÇESİNİ BİTCOİN'E YATIRMASI SAKINCALI'

BTCTurk Genel Müdürü Göğüş, yatırımcının tüm bütçesini Bitcoin'e yatırmasının sakıncalı olduğunu ifade ederek, "Kısa yoldan zengin olma hevesiyle evini, arabasını satıp ya da bütün yatırım bütçesini birikimini Bitcoin ve benzeri yüksek riskli araçlara yöneltmelerini kimseye tavsiye etmem" dedi.

Dünyanın ilk Bitcoin milyarderleri Winklevoss kardeşler: Bitcoin, ikinci altın olacak

Dünyanın ilk Bitcoin milyarderleri olan ABD'li Winklevoss kardeşler, Bitcoin'deki yükselişin henüz başlangıç aşamasında olduğunu ve dünyanın en popüler sanal parasının değerinin 20 kat artarak 'ikinci altın' olacağını düşünüyor. Dünyanın ilk Bitcoin milyarderleri olan ABD'li Winklevoss kardeşlerden Cameron Winklevoss, Bitcoin'deki yükselişin henüz başlangıç aşamasında olduğunu ve sanal paranın 20 kat değerlenmesini beklediklerini söyledi.

CNBC'ye konuşan Cameron Winklevoss, "Biz her zaman Bitcoin'in ikinci bir altın olacağını düşündük" dedi. Sanal paranın potansiyelinin çok büyük olduğunu belirten Winklevoss, "Altın nadir bulunan bir şey. Bitcoin altına göre daha taşınabilir ve bölünebilir bir varlık" diye konuştu. Bitcoin'in piyasa değerinin 300 milyar doları geçmesine değinen Winklevoss, sanal paranın uzun vadede 20 kat büyüyeceği tahmininde bulundu.

ZUCKERBERG'DEN KAZANDIKLARI 65 MİLYON DOLARIN BİR KISMINI BİTCOİN'E YATIRMIŞLARDI

Facebook fikrinin kendilerine ait olduğunu söyleyerek Mark Zuckerberg'e açtıkları davayı 2011'de kazanan Tyler ve Cameron Winklevoss kardeşler, davada kazandıkları 65 milyon doların bir bölümüyle Bitcoin'e yatırım yapmıştı. 4 yıl önce sanal para Bitcoin'e 11 milyon dolar yatırım yapan ikizlerin elindeki Bitcoin portföylerinin değeri, sanal paradaki hızlı yükselişle 1 milyar doları aşmıştı. Winklevoss kardeşlerin yatırım yaptığı dönemde Bitcoin'in fiyatı 120 dolar civarındaydı. Bugün ise Bitcoin'in değeri yaklaşık 14 bin dolar seviyesinde.

Endonezya'dan Bitcoin'e yasak

Bitcoin ve türevi dijital para birimlerine karşı adım atan ülkeler kervanına Endonezya da katıldı.Özellikle son aylarda kırdığı rekorlar ile adını duyuran Bitcoin kuşkusuz kripto para piyasasının en çok yatırım alan üyesi. Ancak kripto paralara negatif yaklaşan ülkelerden biri olan Endonezya Bitcoin için çok konuşulacak bir adım attı.
Endonezya Merkez Bankası, dijital para transferlerinin yasaklanacağını duyurdu. Endonezya Merkez Bankası yetkililerinden Onny Widjanarko, dijital paralara transferi yasaklayan yeni bir yasal düzenleme getirileceğini açıkladı.

Kurtulmuş'tan Bitcoin açıklaması: Henüz resmi tavrımız yok

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Merkez Bankası ve İstanbul Borsası'nın, sanal para birimi Bitcoin piyasasını yakından takip eden çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Bizim de henüz resmi olarak bir tavrımız ortada değildir" dedi.Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmelerine başlanan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.Dijital para Bitcoin'i bazı ülkelerin desteklediğini, bazı ülkelerin yasakladığına işaret eden Kurtulmuş, dünyada Bitcoin ile ilgili şüphelerin, tereddütlerin henüz giderilemediğini belirtti. Kurtulmuş, Merkez Bankası ve İstanbul Borsasının, Bitcoin piyasasını yakından takip eden çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Bizim de henüz resmi olarak bir tavrımız ortada değildir. Kimi ülkeler bitcoini kurtarıcı olarak görüyor, kimi ülkeler bunu şeytanlaştırıyor. Bunları biz de yakından takip ediyoruz" ifadesini kullandı.

Bitcoin'e alternatif sanal para birimleri

Bitcoin gibi blok zincir (blockchain) teknolojisi ile geliştirilen Ethereum (ETH), 2014 yılında dijital para biriminin merkeziyetçilikten daha da uzaklaştırılması için Vitalik Buterin tarafından çıkarıldı.

Bitcoin nedir, nasıl alınır? | Bitcoin madenciliği nasıl yapılır? | Bitcoin'in fiyatı ne kadar?

Ripple (XRP), Bitcoin geliştiricileri tarafından 2012 yılında California'da kullanıma açıldı. Birçok banka tarafından ödeme ve para gönderme sistemi olarak kullanılıyor.

Bitcoin nedir, nasıl alınır? | Bitcoin madenciliği nasıl yapılır? | Bitcoin'in fiyatı ne kadar?

Sanal para birimleri arasında yeni olan OATA, blok zincir ağına dayanmıyor. Tangle isimli alternatif bir dağıtımcı hesap sistemine dayanıyor.

Bitcoin nedir, nasıl alınır? | Bitcoin madenciliği nasıl yapılır? | Bitcoin'in fiyatı ne kadar?

Dash'i diğer sanal para birimlerinden, gizliliğe önem vermesi ve para transferlerini anonimleştirmesi ile ayrılıyor. 6 milyar dolar piyasa değeri olan Dash, 777 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin nedir, nasıl alınır? | Bitcoin madenciliği nasıl yapılır? | Bitcoin'in fiyatı ne kadar?

Bitcoin'den daha hızlı işlem gerçekleştiren bir sistem ile 2011 yılında kuruldu. 5,47 milyar dolar piyasa değeri olan Litecoin, 101 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin nedir, nasıl alınır? | Bitcoin madenciliği nasıl yapılır? | Bitcoin'in fiyatı ne kadar?

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...