Tgrt Haber
18 Aralık 2017 18:40

Chrome'a 'panik butonu' geldi

Milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilen Chrome ve Safari'ye 'panik butonu' özelliği geldi. İşte bu iki tarayıcıya eklenen 'panik butonu'nu kullanmak için bilmeniz gerekenler...

Chrome'a 'panik butonu' geldi
chrome,panik butonu,teknoloji

İnternetteyken yabancı gözlerin yaptıklarınıza göz gezdirmesinden haz etmeyenlerdenseniz sizi yakından ilgilendiren bir haber var. Kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak bir eklenti Chrome ve Safari için kullanıma sunuldu.

Chrome'a 'panik butonu' geldi

Chrome ve Safari web tarayıcılarına 'panik butonu' geldi. Söz konusu özellik ile kullanıcılar ekrandaki tüm yazı ve görselleri bir anda yok edebiliyor. Söz konusu özellik sayesinde dilediğiniz anda ziyaret ettiğiniz siteyi yabancı gözlerden koruyabileceksiniz.'Nothing on the Internet' adlı eklenti, istediğiniz web sitesini içeriğinden tamamen ayırıp boş renkler ve kutular haline çeviriyor. Örneğin söz konusu görselde (yukarıda) NASA'nın sayfası bu butonun aktif hale getirilmesi ile yazı, fotoğraf ve videodan arınmış bir hale dönüşüyor.

Chrome'a 'panik butonu' geldi

Söz konusu eklentiyi yükledikten sonra 'panik butonu'nu aktif hale getirdiğinizde ziyaret ettiğiniz web site tabiri caizse boş bir sayfa haline geliyor. Gözetlenme durumunda acil gizlilik sağlaması için tasarlanmış olan bu eklenti tüm başlıkları, yazıları, görselleri ve videoları yok etmesiyle kısa sürede hatırı sayılır bir popülarite kazanmış durumda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...