Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ekim 2017 16:25

Dünya “BadRabbit” virüsü saldırısı altında

Başta Rusya olmak üzere birçok ülke, “BadRabbit” adı verilen fidye yazılımı nedeniyle siber saldırılara maruz kaldı.

Dünya “BadRabbit” virüsü saldırısı altında
siber,,badrabbit,

Kaspersky Lab şirketinin raporuna göre, yeni fidye yazılımı “BadRabbit” dünya genelinde yaklaşık 200’e yakın siber saldırı girişiminde bulunurken, virüs saldırılarından en çok zarar gören ülke Rusya oldu. Öte yandan, dün Kiev metrosu ve Odessa Havaalanının bankacılık ve bilgi sistemlerine yönelik çeşitli siber saldırıların gerçekleştirildiği de raporda belirtildi.

Saldırganların, dosyaları bulaştırdıkları virüsten temizlemek için yaklaşık 300 dolar tutarında fidye istedikleri iddia edilirken, Kaspersky Lab yaptığı açıklamada, yeni fidye yazılımının Ukrayna, Almanya ve Türkiye’de yayıldığı kaydedildi.

“BadRabbit” virüsünün Haziran ayında birkaç ülkedeki organizasyonların IT sistemlerini vuran “NotPetya” virüsünün değiştirilmiş bir versiyonu olduğu ifade ediliyor. “NotPetya” ile “BadRabbit” bağlantısı, koddaki eşleşmelerle görülebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...