Tgrt Haber
03 Şubat 2018 11:18

Dünyanın en iyileri İstanbul’a geliyor

Global anlamda düzenlenen e- spor etkinliğine İstanbul ev sahipliği yapacak. Bu etkinlik kapsamında büyük bir organizasyona imza atması beklenen Türkiye, dünyanın en büyük 6 CS: GO takımını ağırlayacak.

Dünyanın en iyileri İstanbul’a geliyor
e-spor

Dünyanın en büyük e-spor etkinliklerinden bir tanesi ola olan BLAST Pro Series 2017’de Kopenhag’da başladı ve 2018 yılında ise İstanbul ev sahipliği yapacak. Bu etkinlik kapsamında ilk kez uluslararası E-spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak İstanbul, dünyanın en büyük 6 CS: GO takımını ağırlayacak.

Dünyanın en iyileri İstanbul’a geliyor

Kopenhag’da düzenlenen ilk turnuva global anlamda izlenme rekorlarına imza attı. Danimarka ulusal TV’si DR3 kanalında yapılan yayını 2,5 milyonun üzerinde kişi izledi. Bunun haricinde 180 milyon hane tarafından izlenen bu etkinlik sadece Çin’de de 2,5 milyon kişi tarafından izlendi. Bu rakamlar ile Olimpiyatları ve Eurovision’u geride bırakan etkinlik bu başarısını yapılan TV yayınlarına ve 60 milyondan fazla sosyal medya etkileşimine borçlu.

Hem genel izleyiciye hem de e-spor’un hayranlarına her saniye tempolu dakikalar oluşturan etkinlikte, uzun molalar, karmaşık oyun dili ve belirsiz zamanlamalar bulunmuyor.

Dünyanın en iyileri İstanbul’a geliyor

Global anlamda en büyük e- spor etkinliklerden biri olan CS:GO turnuvası, BLAST Pro Series İstanbul’u E-spor adılı etkinliği ile İstanbul’da ev sahipliği yapması, ülkemizin tanıtımı açısından önemli bir rol üstleniyor.

Türkiye’deki e-sporcular açısından kendilerini küresel anlamda tanıtabilme imkanı sağlayan etkinliğin yeri ve tarihi henüz belli değil lakin yakın zamanda belirtilmesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...