Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Temmuz 2017 10:40

Elon Musk, X.com’u Paypal’dan geri satın aldı

Şartlar açıklanmadı ancak, X.com, 2014 yılında 6,8 milyon dolara satılmıştı.

Elon Musk, X.com’u Paypal’dan geri satın aldı
x.com,elon musk,paypal x.com,paypal site,elon musk eski sitesi

Paypal’ın kurucusu Elon Musk, 19 sene sonra, ilk projesi ve Paypal’ın ilk alan adı olan X.com’u, Paypal’den geri satın aldı. Herkesi şaşırtmayı beceren Elon Musk, bu haberi kendine ait Twitter hesabından duyurdu. Bildiğiniz üzere Elon Musk, başarılı girişimciler arasına ismini altın harflerle kazımış biridir. Henüz üniversite yıllarında planlayıp, hayata geçirdiği projesi olan X.com’u manevi değerinden ötürü tekrar geri satın aldı.

Elon Musk, 1998 yılında kurduğu X.com’u, bir sene sonrasında Paypal olarak yenilemişti. Fakat, Elon Musk kısa zaman sonra firmayı tamamen satmıştı. Satın alma işleminin kaça mal olduğu henüz açıklanmadı. Elon Musk ise, bu haberi resmi Twitter hesabından duyurmuş ve “Bana X.com’u geri satan Paypal’a çok teşekkür ederim. Şu an için proje yok ancak benim için manevi değeri çok yüksek” diyerek bir tweet atmıştır. Yani, kısacası X.com, eski sahibine tekrar geri kavuştu.

Fiyat ne olursa olsun, satın alma işlemleri dostça bir şekilde yapılmış gibi görünüyor. Elon Musk’ın X.com’u geri alması, ülkemiz içinde yeni bir ödeme kapısı açabilir. Eğer ki, X.com yeni nesil bir ödeme sistemi ileri döner ise, ülkemizin de tercih edeceği yeni bir ödeme sistemi ortaya çıkmış olacak. Bildiğiniz üzere, Paypal ülkemizde yasaklandı. Şirket, Türkiye’den geri çekilme gerekçesi olarak BDDK’ya yaptıkları lisans başvurusunun reddedilmesini göstermişti.

 

TEKNOFORMAT

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...