Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Aralık 2016 18:34

En hafif metale Guiness onayı

Dünyanın en hafif metali rekorlar kitabında.

En hafif metale Guiness onayı
En hafif metal, Guiness,

ABD'nin California eyaletindeki Hughes Araştırma Laboratuvarı (HRL) tarafından geliştirilen dünyanın en hafif metali, Guiness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Narin Karahindiba çiçeği üzerindeki fotoğrafıyla akıllara kazınan nikel ve fosfor içeren mikrokafes, en hafif sünger olarak bilinen Styrofoam'dan 100 kat daha hafif.

Laboratuvar yöneticisi Bill Carter, "En hafif metali üretmenin amacı, imalat işlemlerindeki esnekliği ortaya koyabilmekti. Aynı yöntemle alüminyum kadar yoğun fakat hava kadar hafif, güçlü ve yararlı bir materyal üretebiliriz. Bu sadece teori değil, ufak bir değişiklikle ulaşılması mümkün bir hedef" diye konuştu.

Materyalin yalıtım, ısı değişim cihazları, uçak kanatları, asker miğferleri ve araç güvenliğinde kullanılabileceğini anlatan Carter, "Akciğer dokusuna benzer bir yapı kullandık. Mikrokafes sistemimiz yapay akciğer üretiminde bile kullanılabilir" dedi.

Metalin mikrokafese dönüşümü, mevcut şablonları sayesinde bir dakikadan az sürüyor. Polimer yapı elektrolit kaplama yöntemiyle nikel-fosfor katmanı ile örtülüyor. Kaplama işleminden sonra kimyasal yöntemlerle polimer bu yapının içinden çıkarılıyor. Geriye kalan içi boş yapı 80 nanometre kalınlığında ve insan saçından 1000 kat daha ince.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...