Tgrt Haber
07 Ekim 2015 05:27

Facebook, Afrika için uzaya uydu gönderiyor

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Afrika'nın ulaşılması güç köşelerine internet erişimi sağlanması amacıyla uzaya uydu göndereceklerini açıkladı

Facebook, Afrika için uzaya uydu gönderiyor
facebook, mark zuckerberg,

Fransa merkezli Eutelsat ile ortaklaşa proje geliştiren Facebook, ilk uydusunu 2016'da uzaya göndermeyi planlıyor. Mark Zuckerberg, Facebook'ta yayımlanan mesajında, "Gezegenimizin ötelerine gitmeyi gerektirse bile, tüm dünyada bağlantı sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz." dedi. Facebook'un Internet.org projesinin bir parçası olan bu proje, bazı ülkelerden sert eleştiriler alıyor. Özellikle Hindistan gibi ülkelerdeki teknoloji şirketleri, bunun, Facebook ve ortaklarına, gelişmekte olan internet pazarlarlarında haksız avantaj sağladığını savunuyor. Internet.org, bir süredir, internetin erişimi güç olan yerlere ulaşması için değişik yollar araştırıyor. Geçtiğimiz günlerde de, internet bağlantısı sağlamak üzere, özel insansız hava aracı kullanılmasını planladığını açıklamıştı. Bu son girişim ise, mevcut uydu teknolojisinden yararlanarak bütçeye uygun internet erişimi sağlanmasının yollarını araştırıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...