Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Aralık 2016 18:43

Facebook hatasını itiraf etti

Birden fazla medya şirketi bu hata yüzünden %10'u aşan trafik sıkıntısı yaşadı.

Facebook hatasını itiraf etti
facebook, itiraf,

Cuma günü, Facebook anlık makaleler platformunda içerik yayınlayan bazı yayıncıların trafiğinde azalma oldu. Eylül ayından bu yana dördüncü veri uyuşmazlığı çıktı

Facebook, Cuma günkü bir yazısında, anlık makaleler platformuna içerik yayınlayan bazı yayıncıların trafiğinin az olduğunu açıklayan bir metrik hatadan bahsetti.

Sosyal medya devleriyle ortaklık kuran bir ölçüm firması olan ComScore, iPhone kullanıcılarından gelen mobil trafik 20 Eylül’den 30 Kasım’a kadar düşük sayılırken, Android cihazlardan ve iPad’lerden gelen trafiğin etkilenmediğini söyledi. Facebook, hatanın yazılımının son güncellenmesinden kaynaklandığını söyledi.

Facebook bu sorunu çözmek ve etkilenen küçük gruplar için ilgili dönemlerde güncellenmiş tahminler üretmek için comScore ile birlikte çalıştığını ifade etti.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...