Tgrt Haber
08 Mart 2014 12:47

Facebook tasarımını yeniliyor

Facebook, haber akış tasarımını güncelliyor. Ağ, daha sade bir tasarıma sahip olacak.

Facebook tasarımını yeniliyor
Facebook tasarımını yeniliyor, Facebook tasarımı, Facebook tasarımını güncelliyor, Facebook yenileniyor, Facebook tasarımı

Zaman zaman sayfasında yaptığı değişikliklerle üyelerini şaşırtan Facebook, şimdi de haber akış sayfasını yeniden düzenliyor. Facebook'a modern ve sade bir tasarım anlayışın hakim olduğu yeni haber akışında görseller büyütülerek gezinme çubuğuna eklenmiş. Artık aynı içeriği paylaşan kişilerin fotoğrafları da o içeriğin sol tarafında gösteriliyor. Haber akış tasarımında dikkat çeken bir diğer nokta ise mobildeki deneyime benzeyen düzenlemeler. Arial ve Helvetica fontlarının kullanılmaya başlandığı bu yeni tasarım daha çok bir online gazete mantığına göre hazırlanmış. Büyük fotoğraflar ve daha kısa metinlere yer verilmesi bu tasarım anlayışının benimsendiğinin göstergeleri. Haber akışında daha önce yer alan fotoğraflar ve gruplar gibi başlıklar ise kaldırılıyor. Haber akışı tasarımındaki değişikliklerin belli kullanıcılar için aktif hale getirildiği açıklandı. Yapılan değişiklikler önümüzdeki günlerde tüm dünya çapında kullanılır hale gelecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...