Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Eylül 2017 19:07

Facebook'ta bunu sakın yapmayın

Facebook'ta bunu sakın yapmayın! Gelişen internet teknolojileri ile birlikte vatandaşlar internetin faydaları kadar oluşturduğu tehditler ile de sık sık karşı karşıya kalmaya başladı. Özellikle sosyal medya üzerinde yaygınlaşan bir dolandırıcılık yöntemi son günlerde çok can yakıyor...

Facebook'ta bunu sakın yapmayın
facebook,

Dolandırıcılar her geçen gün internette yeni bir tuzak kuruyor. Son olarak popüler sosyal medya ağı Facebook üzerinden vatandaşların banka hesaplarını ele geçirmek için akıl almaz bir yönteme başvuruldu.

Facebook'ta, bankalar adına sahte reklam kampanyaları yayınlayan dolandırcılar, kredi çekmek için bu reklamların yönlendirdiği sayfaları ziyaret eden vatandaşların şifre ve kart bilgilerine ulaşmayı başardı.

Dolandırıcılık yöntemi şöyle işliyor; vatandaşlar ilgili reklamları tıkladığında, söz konusu bankanın internet sayfasına bire bir benzeyen ve "Phishing/Yemleme" tabir edilen sayfaya yönlendiriliyor.

Bankanın logosunu gören müşteriler ise kendilerini güvende zannederek dolandırıcılar ile tüm gizli bilgilerini paylaşıyor.

10 saniyede 1000 TL'den oldu...

Bu yöntemin son kurbanı İstanbul'da yaşayan Serhan Güldal oldu. Güldal dolandırıldığını fark eder etmez Cumhuriyet Baaşsavcılığına konuyla ilgili şikayette bulundu.

Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunan Serhan Güldal, Akbank Şişli şubesinde bulunan vadesiz hesabından kendi isteği dışında para transferi yapıldığını iddia etti.

Evinde Facebook hesabında gezinirken, Facebook üzerinde Akbank'a ait bir promosyon reklamı görüp internet bankacılığına bağlanmaya çalışan Güldal, "Reklama tıklayınca Akbank internet bankacılığına birebir benzeyen bir sayfa açıldı. Burada kullanıcı adımı ve internet bankacılığı şifremi tuşladım. Sonrasında 05*--* numaralı hattıma şifre yazılı bir SMS gönderildi. Bankanın gönderiği bu mesajda yazılı şifreyi tuşladım. Ancak internet bankacılığına giriş yapamadım" dedi.

Rızası dışında hesabından başka bir telefon numarasına 1000 TL transfer edildiğine dair mesaj alan Güldal, "Ancak bu işlem benim bilgim ve rızam dışında yapılmıştır. 31 Ağustos günü söz konusu bankamatik kartım bendeydi. Kullanılması için kimseye vermemiştim. Para çekilen ATM'nin tespit edilerek güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesini istiyorum" diyerek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Bilgisi ve rızası dışında hesabından para çekilerek dolandırılan Güldal, zararının karşılanmasını isteyip hesabını bloke ettirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...