Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Mart 2014 13:21

Facebook'un Türkiye'ye getirisi, '204 milyon dolar'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'gerekirse kapatırız' sözleriyle gündeme gelen Facebook'un kapatılması, Türkiye adına 204 milyon dolarlık bir kayba neden olacak.

Facebook'un Türkiye'ye getirisi, '204 milyon dolar'
başbakan erdoğan,facebookun kapatılması,türkiye,zarar,

Dün akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir tv programında, "internete yeni yasaklar gelecek, Facebook ve Youtube'un kapatılması gündemimizde" demesinin ardından analistler bunun ekonomik olarak, ciddi bir karşılığının olduğunu söyledi.
KİŞİ BAŞINA 6 DOLAR KAZANIYOR
ABD'de borsaya yön veren bir şirket olan Facebook'un 2013 yılnda 7.8 milyar dokar kazandığı söyleniyor. 1.3 milyar üyesi bulunan sitenin kişi başına 6 dolar kazandığı ve Türkiye'de yaklaşık 34 milyon dolar kullanıcısı olduğu gözönünde bulundurulursa, sosyal paylaşım ağı 204 milyon dolar kaybedecek.
KAYIP 204 MİLYON DOLAR
Yani Facebook'un kapatılması durumunda Türkiye'nin Facebook'un reklam gelirine kattığı 204 milyon dolar da tehlikeye düşecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...