Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Kasım 2015 09:53

Flaş belleklerdeki casus yazılımlara aman dikkat

Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, flaş belleklere yüklenen yazılımlarla birçok bilginin kolayca çalınabildiğini söyledi.

Flaş belleklerdeki casus yazılımlara aman dikkat
FLAŞ BELLEK,YAZILIM,

Elektronik eşya ve veri güvenliği konusunda AA muhabirine açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sağıroğlu, internet ve akıllı telefon kullanımında bireylerin azami oranda kendi güvenliğini kendilerinin sağlaması gerektiğine dikkati çekerek, "Elektronik eşyaların kullanılmasıyla ortaya çıkan tehdit ve tehlikelerden günümüzde kaçmak mümkün değil" dedi.

Türkiye'de özellikle akıllı telefon kullanıcılarının, kullandıkları cihazların özelliklerini yeterince bilmediğini dile getiren Sağıroğlu, "Biz alıyoruz ve kullanmaya başlıyoruz. Birçok şeyi deneme, yanılma yoluyla öğreniyoruz. Yani güvenlik açığının bir kısmı da bu cahillikten kaynaklanıyor diyebiliriz. Bunun yanında akıllı telefonlarımıza birçok uygulama indiriyoruz ve bunların çoğu telefonunuza erişim sağlıyor. Yani uygulama indirirken de dikkatli olmalıyız" şeklinde konuştu.

Flaş belleklerde casus yazılım

Günümüzde veri taşıma, depolama amaçlı kullanılan flaş belleklerin güvenli olmadığını ifade eden Sağıroğlu, "Flaşınızı farklı bilgisayarlara taktığınızda veya flaşınıza casus programlar yüklendiğinde verilerinizi kolaylıkla alabilirler. Bu konuda şu örneği verebiliriz: Rusya, Afganistan'da gizliden sokakta ucuza flaş bellek sattırıyor ve içine yüklediği casus yazılımlarla bu belleklerden satın alan ABD askerlerinin bilgilerini kolaylıkla çekebiliyor" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...