Tgrt Haber
21 Temmuz 2016 03:12

Google'da darbe gecesi en çok aranan kelime

15 Temmuz akşamı darbe girişimini engellemek için meydanlara inen vatandaşların Google'da en çok aradığı kelimeler belli oldu.

Google'da darbe gecesi en çok aranan kelime
tank,

15 Temmuz'da jetlerin alçak uçuş yapması ve Boğaziçi Köprüsü ile FSM Köprüsü'nün kapatılması, Türkiye'de panik havası oluşturmuş ve TRT'de okutulan korsan bildiriyle sözde darbe gerçekleştirilmek istenmişti. Halk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Meydanlara inin' çağrısına ayak uydurarak sokaklara dökülmüştü.

"TANK NASIL DURDURULUR'

Google'da darbe gecesi en çok aranan kelime

Vatandaşlar, tank-tüfek demeden askerlerin önüne geçti, darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında büyük rol oynadı. Sokaklara çıkan insanların darbe gecesi, Google'da 'Tank nasıl durdurulur?' diye arattıkları belirlendi.

Google Trends grafiğinde, 15 Temmuz gecesi yapılmaya başlanan aramanın her geçen gün artış gösterdiği görünüyor. Aramanın en çok yapıldığı iller ise Konya, Kayseri, İstanbul ve Ankara olarak öne çıkıyor. İllerin karşısında yer alan rakamlar da aramanın yoğunluğunu ifade ediyor.

Aynı şekilde Google'a 'tank' yazınca karşımıza gelen ilk öneri, 'tank nasıl durdurulur' oluyor. Bu da son günlerde bu aramanın sıklıkla yapıldığını gösteriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...