Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ocak 2014 15:26

Google, elektronik devi Nest Labs'ı satın aldı

Google, 'akıllı ev' ürünleriyle bilinen Nest Labs’ı 3.2 milyar dolara satın aldı.

Google, elektronik devi Nest Labs'ı satın aldı
Nest Labs,akıllı ev,google,elektronik devi,

Neredeyse her hafta bir şirket satın alan Google, bunların arasına “akıllı ev” ürünleriyle bilinen Nest Labs’ı da kattı.Eski Apple yöneticilerinden Tony Fadell’in kurduğu firma, yine Fadell tarafından yönetilecek ve marka adını koruyacak. Google’dan yapılan açıklamada satın alma işleminin birkaç ay içinde tamamlanacağı ifade edildi.
ABD medyasına konuşan Tony Fadell, hem Google gibi büyük bir şirketin kaynaklarından yararlanıp, hem de bağımsızlıklarını koruyabileceklerini belirtti. Fadell, “Bu sayede, büyüyen akıllı ev ürünleri pazarında zirvede kalmayı başaracağız” dedi. Google’ın daha önceden Nest Labs’ta hissesi bulunuyordu. Şirket, akıllı ev ürünleri pazarına, ev aletlerinin Android işletim sistemli akıllı telefonlar ve tabletlerle kumanda edilmesine imkan tanıyan Android Home platformuyla giriş yapmıştı. Fakat Google, bu ürünüyle istediği başarıyı elde edemedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...