Tgrt Haber
06 Aralık 2016 13:40

Google Trusted Contacts uygulaması emniyette olduğunuzu bildiriyor

Acil bir durumda insanlara iyi olduğunuzu bildirmek her zaman kolay olmayabilir. Google bunun farkında olduğu için Trusted Contacts (Güvenilir Kişiler) uygulamasını yaptı. Bu yeni uygulama durumunuzu ve konumunuzu arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle otomatik olarak paylaşıyor. Şu an için Android cihazlarda edinilebilir olan uygulama yakında iOS cihazlarda da kullanılabilecek.

Google Trusted Contacts uygulaması emniyette olduğunuzu bildiriyor
teknoformat,Google Trusted Contacts

Nasıl Çalışıyor ?

Mantık oldukça basit : Adres defterinizde bulunan belirli kişileri ‘güvenilir kişiler’ olarak seçiyorsunuz. Seçeceğiniz kişiler güvendiğiniz aile üyeleri ya da arkadaşlarınızdan oluşan, telefonunuzun aktivasyon durumu ile ilgili bilgi paylaşımı hususunda çekinmeyeceğiniz kişiler olabilir.

Uygulama açık olduğunda seçtiğiniz kişiler aktif durumda olduğunuzu görebilirler. Yani temel olarak telefonunuz devrede ve hareket halinde mi, son bir saat içerisinde aktif halde miydiniz, ya da cihazınızın bataryası az mı, yoksa telefon bütünüyle kapalı mıydı gibi durumları görebilme şansına sahip olacaklar.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...