Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Şubat 2015 09:32

Apple kullanıcıların beklediği haber sonunda geldi

Apple kullanıcılarının uzun süredir beklediği Türkçe Siri sonunda geldi.

Apple kullanıcıların beklediği  haber sonunda geldi
apple,uygulama,Türkçe siri,

Uygulama iOS 8.3 ile birlikte Apple kullanıcılarının kullanımına sunuldu.
Türkçe Siri geliştiricilerin kullanımına sunuldu
İlk kullanıma çıktığı günden bugüne kadar özellikle Türk kullanıcılar tarafından merakla beklenen Türkçe Siri iOS 8.3 Beta 2 ile artık aktif olarak kullanılabilecek. Apple tarafından bundan önce yayınlanan sürüm olan iOS 8.3 Beta’dan sonraki sürüm olarak bugün yayınlanan iOS 8.3 Beta 2 ile sadece Türkçe gelmiyor. Aynı zamanda Rusça, Danca, Portekizce, İsveççe ve Taylandca dili destekleri de sunuluyor.
Şuan sadece geliştirici olarak kayıtlı iOS kullanıcıların kullanımına sunulan uygulamayı denemek isteyenler, tahminen önümüzdeki ay iOS 8.3 açık beta testlerine katılıp uygulamanın kullanımını test edebilirler. Öte yandan Türkçe Siri uygulamasını stabil ve sorunsuz olarak kullanmak isteyenlerin resmi güncellemeyi beklemesini tavsiye ediyoruz. Uzun zamandır beklenen bu özelliğin testlerinin tamamlanmasından sonra kullanımına başlanması kullanıcılar açısından en doğru seçenek olacaktır.
ABDULLAH GÜL İSTEMİŞTİ
2014 yılında  Abdullah Gül, Apple CEO''su Tim Cook ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü''nde kabul etmişti. Gül, Apple''ın Türkçe klavye konusunda gösterdiği hassasiyeti, sesli kontrol anlamına gelen önemli uygulamalarından biri olan Siri için de göstermesini beklediğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...