Tgrt Haber
19 Nisan 2017 22:31

Google'dan iş arayanlara yeni uygulama

Google, iş fırsatlarını paylaşmaya ve iş başvurularını yönetmeye yarayan Google Hire'yı devreye sokuyor. Axios tarafından keşfedilen yeni hizmet henüz çalışmıyor.

Google'dan iş arayanlara yeni uygulama
google, iş

Google, iş fırsatlarını paylaşmaya ve iş başvurularını yönetmeye yarayan Google Hire'yı devreye sokuyor. Axios tarafından keşfedilen yeni hizmet henüz çalışmıyor.

Google, iş fırsatlarını paylaşmaya ve iş başvurularını yönetmeye yönelik bir araç üzerinde çalışıyor.
Chip'in haberine göre Google'ın Axios tarafından keşfedilen yeni hizmeti henüz çalışır halde değil ancak oturum açma ekranına şu an ulaşmak mümkün. Oturum açma ekranı henüz çalışmıyor. Ancak kullanılmamasına rağmen Google Hire'la ilgili tartışmalar yapılmaya başlandı.

İDDİAYA GÖRE İŞVERENLER ÇALIŞANLARIN ARAMA GEÇMİŞİNE BAKABİLECEK

Bir iddiaya göre Google Hire, işverenlerin çalışanların arama geçmişine bakmasına izin verecek. Bunun doğru olup olmadığını şimdilik bilemiyoruz ancak Google Hire'a giriş yapmak için kişisel Google hesabınızı kullanabileceksiniz.
Google hesabınızda yeteri miktarda kişisel bilginizin bulunduğu doğru ancak yeni hizmet, bu bilgileri potansiyel işvereninize sunmayacak. Bir Google yetkilisi, TechRadar'a yaptığı açıklamada bunu doğruladı ve özel bilgilerinizin potansiyel patronlarınızla paylaşılmayacağını söyledi.

SADECE ADAYLARIN VERDİĞİ BİLGİLER İŞVERENE GÖSTERİLECEK

Google yetkilisine göre sadece adayların gönüllü olarak verdiği bilgiler, başvurunun bir parçası olarak işverene gösterilecek.
İş başvurusu işine el atan ilk firma Google değil. Facebook'un daha önce bununla ilgili araçlar denediğini, Snapchat'in Avustralya'da McDonalds tarafından işe alma sürecinde kullanıldığını biliyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...