Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ocak 2018 12:41

Google'ın yeni uygulaması 'Arts & Culture', Apple uygulama mağazasında zirveye oturdu

Google'ın yeni uygulaması Arts & Culture, sürpriz bir şekilde Apple App Store uygulama mağazasının bir numaralı ücretsiz uygulaması olmayı başardı

Google'ın yeni uygulaması 'Arts & Culture', Apple uygulama mağazasında zirveye oturdu
google,,arts,,culture,

Uygulama mağazalarında bir numaraya yerleşen ücretsiz uygulama Google Arts & Culture, kullanıcıların selfie'lerini dünyanın dört bir yanındaki müzelerde fotoğrafları çekilmiş tablolardaki suratlarla eşleştiriyor.

Google sözcüsü Patrick Lenihan, uygulamanın bir numaraya yerleşmesinin kendileri için sürpriz olduğunu söyledi ve Arts & Culture için herhangi bir pazarlama çalışması yapılmadığını belirtti.

Google'ın viral olan uygulaması basitliğiyle dikkat çekiyor. Çekilen selfie'ler yüz tanıma teknolojisiyle taranıyor ve uygun tablolarla eşleştiriliyor. Eşleştirmeler, kullanıcıların tarihte iz bırakmış önemli kişilerle ne kadar benzerlik gösterdiklerini ortaya koyuyor.

Google Kültür Enstitüsü tarafından geliştirilen uygulamanın koleksiyonunda Amsterdam müzelerinden Rijkmuseum, Washington'dan Philips Collection, Avusturya'dan Ulusal Portre Galerisi gibi yüksek kültür merkezlerinden resimler bulunuyor.

Henüz yalnızca ABD'nin bir bölümünde kullanıma sunulan uygulamanın dünyanın geri kalanına da açılması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...