Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Mart 2015 21:40

HTC'den yeni bir meydan okuma, HTC One M9

HTC, bu güne kadar geliştirdiği en kişisel, güzel ve güçlü akıllı telefon HTC One M9’u Barselona’da gerçekleştirilen Dünya Mobil Kongresi’nde (GSMA) dünyaya tanıttı.

HTC'den yeni bir meydan okuma, HTC One M9
htc, HTC One M9,

Tüm dünyadan büyük övgü toplayan ve pek çok küresel ödül kazanan HTC One ailesinin en son amiral gemisi olan HTC One M9, yüksek tarz ile performansı birleştiren zarafeti, hem klasikliği ile cep telefonunuzdan en yüksek verimi almanıza imkân vermeyi iddia ediyor. HTC Yönetim Kurulu Başkanı Cher Wang, “HTC’nin, cep telefonu sektöründeki beklentilere meydan okuyarak kendine bir isim yaptığını” belirterek, şunları söyledi: “HTC One M9 sizi en değerli olduğuna inandığınız şeylerle daha derin bir şekilde bir araya getiriyor. Bunu mümkün kılan pek çok akıllı özelliklerinin yanı sıra, nefes kesen zarafet ve tasarımıyla da hayalinizdeki dünyayı gerçeğe dönüştürmeyi başarıyor. HTC One M9 salt bir telefondan çok daha fazlasını temsil ediyor ve sizin doğal bir parçanız haline geliyor.”
HTC'den yeni bir meydan okuma, HTC One M9
Tasarımda yeni bir zirve

Üç yıllık bir çalışmanın eseri olan HTC One M9, ödüllü HTC One M7 ve HTC One M8’in en iyi özelliklerini ikonik bir tasarım içinde bir araya getiriyor. Belirgin metal kenarlar, daha küçük ve kavraması daha kolay olan mücevher kalitesinde bir görünüm ile birleşiyor. İşlenmiş, tamamen metal tek parca gövde tasarımı da, bir o kadar özel ve dayanıklı zarif çift tonlu gümüş ve altın yüzey ile vurgulanıyor. Ayna parlaklığındaki altın kenarlar, ince şekilde fırçalanmış gümüş arka panel ile birleşirken parlak ve canlı bir ekranı içine alıyor.
HTC'den yeni bir meydan okuma, HTC One M9
HTC Sense 7: Sizin bir parçanız olmayı amaçlıyor

Yeni HTC Sense 7 deneyimi her şeyi kullanıcının kontrolüne veriyor. Telefonun kullanıcının kim olduğuna dair bir ifadesi olması gerektiği fikrinden yola çıkan HTC, son derece yüksek kişiselleştirilebilme özelliğiyle öne çıkan HTC Themes ile kullanıcıyı akıllı telefon deneyiminin merkezine yerleştiriyor. Uygulama, renk düzeni ve arka planların görünümü ve verdiği hissi değiştirmek için en sevilen fotoğrafları akıllıca analiz ediyor.

HTC, One M9'un yanınızdan hiç ayrılmayan yol arkadaşı olarak, mobil yaşamı daha da zenginleştirmek amacıyla tasarlandığını belirtiyor. Sense 7, bulunulan konuma göre, en yararlı uygulamaları sağlamak üzere ana ekranı yeniden şekillendiriyor. Daha da geliştirilen içerik sağlayıcı HTC BlinkFeed uygulaması da ilgi alanları, haberler ve bilgi tavsiyesinde bulunmak için konum bilgisini kullanarak sizi çevreleyen kıymetli şeyleri keşfetmenizi her zamankinden daha kolay hale getiriyor.

20MP’lik arka kamera

En iyi kamera donanımını cebinizde taşıma iddiası sunan HTC One M9 parlak, eğlenceli fotoğraflar çekmeyi hiç olmadığı kadar kolaylaştıracak gibi görünüyor. HTC One M9’un her anı olağanüstü kalitede çekmek üzere tasarlanan kameraları, anıları tekrar tekrar yaşamanıza imkân veriyor. 20 megapiksellik ana kamerası her karmaşık ve canlı detayı vurgularken, çizilmelere karşı koruma sağlayan safir cam objektife de sahip. Gişe hasılatı kıran filmleri aratmayan canlı görüntüler için, kamera filmleri 4K çözünürlükte çekiyor.

Yüzde 300 daha çok ışık

Beklenmedik zamanlarda karşımıza çıkan en iyi anları görüntülemek isteyen ve içgüdüleri ile hareket eden fotoğraf meraklılarının vazgeçilmezi olacak HTC One M9, loş ışıktaki çekimleri güçlü bir UltraPiksel ön kamera ile gerçekleştiriyor. Standart kameralara kıyasla yüzde 300 daha fazla ışık yakalayan dinamik otomatik pozlama ve pikseller her ışıklandırma koşullarında daha net, daha doğal ve dengeli oto portreler sunabilecek gibi görünüyor.
HTC'den yeni bir meydan okuma, HTC One M9
Sanatsal yeteneğinizi maksimuma çıkarın

HTC Akıllı Göz™ (Eye Experince) yazılımı ile HTC Sense 7 kreatif oto portreler çekmeyi kolaylaştırıyor. Aralarında Şekiller, Prizmatik, Doğa Unsurları ve Bokeh’in de bulunduğu bir dizi yeni düzenleme efekti kendi sanatsal yeteneklerinizi her çekime biraz daha fazla katmanıza imkân verirken, HTC Zoe uygulaması bunları otomatik olarak düzenliyor, seçtiğiniz müziği ekliyor ve her anın birlikte kutlanabilmesini sağlamak için, arkadaşlarınızın da koleksiyona kendi çekimlerini eklemesine imkân veriyor. Nerede saklanırlarsa saklansınlar, yeni HTC One Galeri tüm fotoğraf kütüphanenizde arama yapmayı, telefonda, sosyal medyada ve seçkin bulut platformlarında kayıtlı resimleri görüntülemeyi kolaylaştırıyor. Galeri, tarih, lokasyon, etkinlik, albüm ve hatta Görüntü Eşleştirme özelliği ile seçtiğiniz fotoğraflara göre arama yaparak tüm kütüphanenizi parmaklarınızın ucuna taşıyor.

HTC BoomSound, Dolby Audio ile CD kalitesini geçen mükemmel ses

Gerçekten muhteşem bir izleme deneyimi, benzer şekilde üstün kalitede bir sesi de hak eder ve hatta onsuz düşünülemez. HTC One M9, HTC BoomSound™’un sunduğu gerçeküstü sesi de güvence altına alıyor. HTC’nin artık 5.1 kanallı surround ses simülasyonu ile birleştirilen ikonik çift ön hoparlörleri, kullanıcıyı aksiyona daha da yaklaştırarak olağanüstü, çok boyutlu sinematik dinleme imkânı sunuyor. Kulaklık veya harici hoparlörler dahi olmaksızın dinleyiciyi ses ile kusursuz şekilde çevrelemek için Dolby Audio™’ya sahip olan HTC One M9 ile videoların ve filmlerin verdiği keyif bir hayli artacağa benziyor. İster stereo hoparlörlerden dinliyor olun, isterse kulaklıklardan, en seçici müzik severler dahi telefonun CD kalitesinin üzerindeki mükemmel, 24 bit yüksek çözünürlüklü sesi karşısında çok etkilenecek. HTC’nin HTC BoomSound, Dolby Audio stereo hoparlörler, ince ayarlı ses profili ve Qualcomm® Immersive Audio’dan oluşan eşsiz kombinasyonu tüm müzik ve filmlerinizi HTC One M9’un şaşmaz lezzeti ile size sunuyor.

Yakındaki telefonlara, harici hoparlörlere ve TV’nize bağlanın

Akıllı telefonlar hızla ev eğlencesinin merkezi haline gelirken HTC Connect de multimedya deneyiminizi telefonunuzun da ötesine taşımanızı kolaylaştırıyor. Ekranı üç parmak ile kaydırdığınızda, aralarında Blackfire Research™ kablosuz medya teknolojisi ile çalışan Harman Kardon’un da bulunduğu üreticilerden harici hoparlör veya TV’lere bağlanıyor. Çalma listesi özelliği birden çok akıllı telefonun Qualcomm AllPlay™ ile tek bir hoparlörü paylaşmasına imkân vererek, birçok odadaki çok sayıdaki cihaza en yüksek kalitede sesi aktarıyor. Ağa bağlantılı akıllı telefon ile çalıştırılan TV deneyiminde son nokta için HTC One M9 Peel Smart Remote ile önceden yüklenmiş halde sunuluyor. Sizi sevdiğiniz programlara anında bağlayan uygulama, izleme alışkanlıklarınızı da öğrenerek telefonunuzu bir TV rehberi ve uzaktan kumandaya dönüştürüyor.

Aksesuarlar ve bulunabilirlik

Çarpıcı bir görünüm için, HTC One M9 ile birlikte aralarında daha fazla kişiselleşebilen ve daha fazla sayıda renk seçeneği sunan ikinci nesil HTC Dot View’un da bulunduğu çok sayıda eşsiz aksesuar da sunuluyor. Şeffaf arka kısım HTC One M9’un eşsiz metal gövdesini gizlemeden yepyeni kalmasını sağlarken, cihazı küçük bir oyun salonuna dönüştürerek ev ile iş veya okul arasındaki en sıkıntılı yolculuklara dahi eğlence katıyor. En son fotoğraflar, mesajlar ve girişler konusunda uyarıda bulunan yeni Dot View ile kullanıcıların Instagram, Snapchat ve Badoo gibi uygulamalar ile bağı hiç kopmuyor. Suya dayanıklı Aktif Kılıf ve Aktif Mikrofonlu KulaklıkIP68 ise şartlar ne olursa olsun hayatınızı kolaylaştırıyor. HTC One M9, Nisan başı itibariyle Türkiye’de çift tonlu gümüş ve altın, tek tonlu kurşun gri renklerde temin edilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...