Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 May 2015 18:09

Instagram fotoğraflarınız satılmış olabilir

100 bin dolara başkalarının Instagram fotoğraflarını satıyor.

Instagram fotoğraflarınız satılmış olabilir
instagram,

New York'da bulunan Gagosian sanat galerisi ilginç bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergide ilgi çekici Instagram fotoğraflarının tablo boyutuna getirilmiş halleri ortalama 100 bin dolarlık fiyat etiketiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. İşin ilginç yanı bu satıştan, fotoğrafları paylaşan Instagram kullanıcılarının ne haberi var ne de satıştan pay alabiliyorlar. Gelirin tamamı 'sanatçı' Richard Prince'e gidiyor. Eserlerin altında Prince'ın Instagram'da yaptığı söz konusu fotoğraflara yaptığı 'harika bir günmüş' gibi 'derin' yorumları yer alıyor.

ABD'li sanat otoriteleri Richard Prince'ın 'Yeni Portreler' isimli 38 parçadan oluşan sergisini 'sanat trollüğü' olarak niteledi. Prince'ın sattığı bazı 'eserlerin' sahipleri fotoğraflarının binlerce dolara satılması karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Doedeere isimli kullanıcı VIP gösterimde fotoğrafının 90 bin dolara satılması üzerine Instagram hesabı üzerinden "Evet o fotoğraftaki benim. Bu bir resim değil, ekran görüntüsü ve Prince iznimi almadı. Yine de peşine düşmeyeceğim" mesajını paylaştı. Twitter'daki bazı kullanıcılar ise satış fiyatlarına inanmadıklarını belirtti ve serginin 'kara para aklama' çalışması olduğunu iddia etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...