Tgrt Haber
15 Şubat 2018 09:08

Instagram’a sonunda o özellik geldi! Son görülme nasıl kapatılır

Instagram, diğer Facebook uygulamalarının sevilen özelliklerini kopyalayacak. Sosyal ağ, kullanıcıların en son görülme zamanını ve aktif olup olmadıklarını gösterecek!

Instagram’a sonunda o özellik geldi! Son görülme nasıl kapatılır
instagram

Instagram, sessiz sedasız bir dizi yeni özelliği sınırlı sayıda kullanıcıyla test etmeye başladı. İlk özellik, Instagram’da özel mesajlaşılan kullanıcıların o an çevrimiçi olup olmadıklarını gösterecek. Henüz test aşamasında olan bu özellik aktif hale geldiğinde artık Instagram’a giren herkes Whatsapp’ta olduğu gibi son görülme tarihi öğrenilebilecek.

Instagram’a Whatsapp’ta ve Messenger’da olan bir özellik geldi. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar, DM’lerde (Doğrudan Mesajlar) konuştuğu kişilerin çevrimiçi durumunu görebilirler. Bu özellik, kişi hesabınızı takip etmese bile çalışır. Çevrimiçi raporlar, Instagram’ın sadece metin öyküleri ve ekran görüntüleri için uyarılar gibi diğer özellikleri test ettiğini de öne sürüldü.


 INSTAGRAM SON GÖRÜLME ÖZELLİĞİ NASIL KAPATILIR?

Instagram’a sonunda o özellik geldi! Son görülme nasıl kapatılır
Instagram'a Sonunda O Özellik Geldi!

Popüler uygulama Instagram, WhatsApp’de ‘Son Görülme’ ve Facebook Messenger’da ‘Aktif olarak’ benzer bir yeni özellik test edildi. Uygulamanın Instagram Direk Mesaj bölümüne girerek erişilebilir. Kullanıcı uygulamada çevrimiçi olduğunda en son görüldüğü zaman gösteriliyor. ‘Şu an Aktif ‘, ‘Bugün aktifti’, ‘1 saat önce aktifti’, ’24 saat aktif’ gibi zaman aralıkları belirtiliyor. Seçenekler menüsünden aşağıdaki ekrana ulaşarak Instagram’ın son görülme özelliğini kapatabilirsiniz.

Test aşamasındaki yeni özelliklerin büyük bir bölümü, WhatsApp’ ve Facebook’un en sevilen özelliklerinden oluşuyor.

Bu özellik sayesinde, sizi takip etmeyen kullanıcıların bile ne zaman çevrimiçi olduklarını görebileceksiniz.

Kullanıcılar ayrıca, özel mesajlar bölümünden istedikleri kullanıcının en son ne zaman Instagram’a girdiğini de görebilecek.

Söz konusu özellikler şu an ufak bir kullanıcı kitlesiyle birlikte test aşamasında. Testlerin hem Android hem de iOS’lu cihazlarla sürdürüldüğü belirtiliyor. Bu da yeni özelliklerin her iki platformun kullanıcılarına da benzer zamanlarda sunulacağı anlamına geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...