Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Mart 2014 15:01

iPhone 6'nın yayınlanan bu resmi gerçek mi

iPhone 6'nın resmi Facebook sayfalarında düştü. Peki gerçekten iPhone 6 fotoğrafı gerçek mi yoksa montaj mı? iPhone 6 teknik özellikleri neler? iPhone 6 ne zaman çıkacak, iPhone 6 2014 modeli fiyatı ve ayrıntıları neler? İşte detaylar;

iPhone 6'nın yayınlanan bu resmi gerçek mi
iphone, iphone 6, iphone model, iphone 2014, fiyat, ne zaman çıkacak,

iPhone 6 resmi Facebook sayfalarında düştü. Peki gerçekten iPhone 6 fotoğrafı gerçek mi yoksa fotomontaj mı.iPhone 6 teknik özellikleri,iPhone 6 ne zaman çıkacak,iPhone 6 2014 modeli fiyatı ve ayrıntılar. Resim görüldüğü gibi, karar ise okuyucularımızın. iPhone gerçek mi yoksa montaj mı?

Ve iPhone haberimiz

Iphone 6 ne zaman çıkacak? Iphone 6 tanıtım videosunu izlemek mümkün mü? Iphone 6 özellikleri neler? Iphone 6 fiyatı nedir?

iPhone 6 üzerine pek çok söylenti dolaşıyor. Ancak şimdiden bazı özelliklerinin neler olacağı kesinlik kazandı gibi. Bu özellikler ise;

1. Güvenlik

Şifreler artık tarih oluyor. Daha akıllı sistemlerin olduğu günümüzde telefonlarımıza artık şifre girmek istemiyoruz. Tek bir kaydırma işlemiyle parmak izimizi algılayarak açılabilir telefonlar, ne dersiniz? Bu bir iPhone'sa ve fiyatı da 2000TL'den aşağıda olmayacaksa bunu istemek kullanıcıların hakkı diye düşünüyorum.

2.NFC desteği

NFC teknolojisi aslında iPhone'larda olmasını istediğimiz ancak beklemediğimiz özelliklerden biri. iPhone 4S'ten beri beklenen ancak bir türlü gelmeyen bu özelliği Apple'ın standart olarak görmediği düşünülüyor. iPhone'lara has bir sistemle bu özelliği kapatarak yine diğer cihazlarla ortak özelliği kalmaması düşünülüyor olabilir. Ancak yine de %30'luk bir ihtimalle Apple'ın bu özelliği getireceği düşünülüyor.

3. 128GB iPhone

Haziran 2010 yılına döndüğümüzde, Toshiba'nın Nand Flash 128GB hafıza modüllerini hatırlarsınız. iPhone'dan beklenen özelliklerden bahsetmişken bazı kullanıcılar 128GB'lık versiyonunun da çıkması gerektiğini düşünüyor. Ancak 64 GB genişletilemeyen hafıza bulunan iPhone'un 128GB'lık versiyonunun çıkma olasılığı %20 diyebiliriz. Ayrıca bu gerçekleşirse fiyatının 500$ daha artacağını düşünüyoruz.

4. Daha iyi Siri

iPhone 4S'in telefon marketine girişindeki en büyük yankılardan biri Siri ile olmuştu. iPhone 5 her şeyiyle gelişerek gelen bir telefon olsa da Siri gibi yeni bir özellikle gelmediğinden beklentileri karşılayamadı. iPhone 6'da da mutlaka göreceğimiz özelliklerden biri daha gelişmiş bir ses asistanı, Siri olacak.


5. Wireless şarj

Wireless şarj cihazları Lumia'lardan sonra yaygınlaşmaya başladı. Aslında wireless şarjları için aksesuarlar bulunuyor ancak %20 gibi küçük bir ihtimalle iPhone'un wireless şarj ile gelmesi bekleniyor.


6. Android widget

Android widget'leri etkin kullanan bir çok kullanıcı var ve widget'ler ana ekranda kısa yol olarak kullanılan şık özelliklerden biri. Yeni iOS'ta da böyle bir kısa yolun ya da widget'lar olması bekleniyor. Ancak iOS öyle görünüyor ki bir süre daha ara yüzü değişikliğine gitmeyi düşünmüyor.

7. Daha hızlı işlemci

Mutlaka diyebileceğimiz özelliklerden biri de işlemci. Apple işlemcisini de yenilemezse elinde fazla bir şey kalmıyor zaten. Yani yeni nesil iPhone'da da daha hızlı işlemci %90 gelecek.

8. Daha büyük ekran

iPhone 5 hakkındaki en çok alay konusu edilen özelliklerden biri boyunun uzaması. %18 daha ince ve %20 daha uzun bir panelle karşımıza çıkan iPhone'un bir sonraki versiyonunda daha da uzun bir telefon bekleniyor. Ancak Apple'ın daha fazla alay konusu olmaması açısından böyle bir gelişme görmemek iyi olacaktır.

9. Daha uzun ömürlü batarya

Zor ancak imkansız olmayan özelliklerden biri yüksek performans ve uzun batarya kullanımı olacak. İmkansız değil çünkü Droid Razr Maxx kullanıcıları 15 saate yakın kullanım sunan telefonlarından oldukça memnun, iPhone 5'te her ne kadar bu konuda gelişmeler görsek de Apple'ın bu konuda kötü ün saldığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla bir sonraki iPhone'da bir batarya gelişmesi daha görmek kullanıcıları memnun edecektir.

Ayrıca cihazın full HD (1,920x1,080 piksel) çözünürlüğe sahip olacağı belirtildi. Merakla beklenen telefon ayrıca 16 GB, 32 GB, 64 GB, 128 GB gibi hafıza seçeneklerine sahip olacak. Yine rapora göre akıllı telefonun, 2 GB RAM, 10 megapiksel arka kamera 3.2 mega piksel ön kamera, 1800 mili amper batarya gücü ve 64 bit A8 işlemciye sahip olacağı belirtildi.

Bunun dışında yeni telefonun 2014 Eylül 'de satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Ancak fiyatı konusunda henüz bir bilgi yok.

iPhone haberleri tekonoloji sayfalarımızda yer alacaktır..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...