Tgrt Haber
06 Nisan 2017 12:06

İşte 'Adil Kullanım Kotası'nın kalkacağı tarih

Milyonlarca kişinin uzun süredir beklediği Adil Kullanım Kotası ile ilgili sistem 1 Mayıs itibariyle hayata geçiyor. Peki ama nasıl bir düzenleme gerçekleşecek?

İşte 'Adil Kullanım Kotası'nın kalkacağı tarih
AKK,Adil Kullanım Kotası

 7 Şubat Dünya İnternet Günü programında önemli açıklamalar yapan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, uzun süredir merakla beklenen Adil Kullanım Kotası'nın kaldırılmasına ilişkin detayları da paylaşmıştı.

7 Şubat Dünya İnternet Günü programında konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, adil kullanım kotasının kaldırılmasına ilişkin çok önemli detayları açıkladı.
1 Mayıs 2017'den itibaren kademeli bir şekilde kaldırılacağı açıklanan Adil Kullanım Kotası, 2018 sonu itibariyle kullanıcıların hayatından tamamıyla çıkmış olacak. Hatta üç hafta içinde aktif olmaya başlayacak sistemle alakalı şu anda servis sağlayıcılara gerekli bilgiler gönderilmeye başlandı.

Adil Kullanım Kotası'nın ortadan kalkmasıyla birlikte kullanıcılar tarifelerindeki hızı kesintisiz bir şekilde almaya başlayabilecek. Yani eğer yüksek hızlı ve 50 GB kotalı bir tarife seçildiyse, 50 GB'lık indirme kotası aşıldığında hız 3 Mbit'e düşmeyecek. Buna ek olarak kademeli bir şekilde hayata geçirilecek bu uygulama sırasında gece 02:00 ile sabah 08:00 arasındaki kullanılan internetverileri kotadan düşmeyecek.

Bu süreçte hızlı davranan TurkNet, abonelerine birkaç hafta önce müjdeyi vermiş ve Adil Kullanım Kotası'nı 26 farklı ilde kaldırdığını duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...