Tgrt Haber
05 Mart 2014 11:17

İşte Nokia Lumia 520 fiyatı ve özellikleri

Nokia’nın son dönemdeki yıldızı olan Lumia 520'nin özellikleri şu şekilde.

İşte Nokia Lumia 520 fiyatı ve özellikleri
Nokia Lumia 520,Nokia Lumia 520 fiyatı,Nokia Lumia 520 fiyatı ve özellikleri,Nokia Lumia 520 özellikleri,

Akıllı telefon pazarı büyümeye devam ediyor. Bu pazarda söz sahibi olan Nokia’nın son dönemdeki yıldızı olan Lumia 520'nin özellikleri şu şekilde.
Lumia 520, giriş seviyesine yönelik bir Windows Phone 8 telefon ve bir süredir de ülkemizde 599TL fiyat etiketiyle satışta. Nokia'nın Lumia cihazlarında kullanıcılara sunduğu servisleri, bu cihazda da yer alıyor ve telefon, fiyatına göre güzel özellikleriyle dikkat çekiyor. İşte bu sebeple olsa gerek, 1 aylık süreçte Windows Phone pazarında yaklaşık%9'luk pazar payını eline almış durumda. Hal böyle olunca, uygun fiyatlı bir model arayan kullanıcılar için Lumia 520'nin cazibesi de artıyor.Lumia 520, Lumia ailesinin en hafif telefonu. 124 gram ağırlığındaki cihaz, kısa bir süre önce satışa sunulan diğer Nokia modeli Lumia 620'den 3 gram daha hafif. Ayrıca 119.9 x 64 x 9.9 mm boyutlarıyla da en ufak ve ince Lumia modellerinden bir tanesi.
Yanları köşeli, arkası oval bir tasarım kullanan cihaz, ilk bakışta göze hoş geliyor. Avuca rahatlıkla oturduğu için tek elle kullanmak çok kolay. Zaten sağ yan tarafta yer alan kamera kısayol tuşu, ses tuşları ve güç tuşu sayesinde, en çok yapılan işlemleri rahatlıkla halledebiliyorsunuz. Alt kısımda yer alan şarj ve veri akışı için kablo girişi, üst kısımda yer alan kulaklık girişi de dikkatlerden kaçmıyor. Arka kısımda yer alan 5MP değerindeki kamera, flaş ışığı olmadan biraz öksüz kalmış gibi gözükse de, iddiasını sürdürüyor. Alt kısımda bulunan hoparlör, video ve müzik dosyalarınızın işitsel detaylarını yeterli düzeyde sunabiliyor. Ayrıca arka kapağı rahatlıkla çıkarabiliyor ve microSD kart girişi, sim kart girişi, 1430 mAh değerdeki çıkarılabilir batarya gibi unsurlarla karşılaşıyorsunuz.Birçok Lumia'da olduğu gibi, Lumia 520'nin de kapağı plastik bir maddeden yapılmış ve cıvıl cıvıl renk çeşitlerine sahip. İsterseniz farklı kapaklar alıp, rahatlıkla takabiliyorsunuz. Bu kapaklar, mat yapısı sayesinde pek terlemeye yol açmıyor ve belirttiğimiz gibi oval olduğu için de avuca rahatlıkla oturabiliyor. Ancak, arka cebinize koyduğunuzda veya çantanızda taşıdığınızda, havanın sıcaklığını da göz önüne aldığımızda kolay kirlenebiliyor, boya kapabiliyor. Bunlar tabii ki kalıcı etkiler bırakmıyor. Nemli bir bezle kısa süre ovaladığınızda, tekrar arka kapağın tertemiz olduğunu görüyorsunuz.Lumia 520'nin 4 inçlik ekranı, 233ppi değerinde ve 480x800 çözünürlük sunuyor. IPS LCD ekran kullanıldığı için birçok farklı açıdayken bile renkleri olabildiğince canlı ve anlaşılır görebilmeniz sağlanıyor. Ayrıca güneş ışığının yoğun olduğu yerlerde ekranın belirginlik oranı da iyi düzeyde. Zaten bunun için ekran ayarları kısmında, güneş ışığındaki kullanıma yönelik bir ayarlama bulunuyor. Batarya kullanımı biraz daha fazla oluyor belki, ama görüntünün netliğini sağlayabiliyorsunuz.
Tabii ekranın akıcılığı konusunda olumsuz bir şey söyleyecek değilim. Diğer Lumia'larda olduğu gibi, bu modelde de akıcı bir ekran var. Dokunmatik hassasiyeti de iyi düzeyde. Yine ayarlar kısmına gittiğinizde, eldiven kullanırken bile dokunuşlarınızı hissedebilecek düzeyde minik ayarlamalar yapabiliyorsunuz.
Qualcomm'un 1GHz'lık çift çekirdekli işlemcisine sahip olan cihaz, Adreno 305 GPU'suna ve 512MB RAM'e sahip. 8GB dahili hafızasını 64GB'a kadar artırmak elinizde. Çıkarılabilir bataryasının da 1430 mAh değerde olduğunu tekrar edelim. Kameraya gelecek olursak, Nokia, 5MP değerde kamera kullanmış.Giriş seviyesi bir Windows Phone 8 modeli olarak, Lumia 520'nin kullanışlı ve performanslı olduğunu söyleyebiliriz. Zaten Windows Phone 8 işletim sisteminin an itibarıyla performanslı çalışması da, bu telefonlara artı olarak yansıyor. Giderek genişleyen Windows Phone Market, daha güçlü 3 boyutlu uygulamaları da bir bir misafir etmeye başlıyor, ki böylelikle çift çekirdekli ve 512MB RAM'i WP8 cihazların performanslarını daha iyi test edebiliyoruz.Lumia 520'de, şu an diğer Lumia modellerinde de bulunan Windows Phone 8 işletim sistemi bulunuyor. Ayrıca Nokia'nın Lumia modellerinde yer verdiği Drive, Here Maps, Nokia Müzik ve Akıllı Çekim gibi uygulamalar da kullanıcılara sunuluyor. Bunun yanında 7GB değerde ücretsiz SkyDrive depolama da söz konusu. Cihazın bir eksisi değil, ama WP8'in eksisi olarak, artık bildirim merkezi sistemini görsek hiç fena olmayacak doğrusu. Böylelikle telefonların kullanımında da daha rahat imkanlar elde edilebilecektir.
Telefonu kullandığım süreç boyunca, uygulamalar açılırken karşılaştığım birkaç ufak bekleme dışında, sıkıntı verici bir durumla karşılaşmadım. Gerek menüler arası geçişler olsun, gerek çalıştırılan uygulamaların performansları olsun, giriş seviyesi bir model olarak Lumia 520'nin iyi işler çıkardığını söyleyebilirim. HTML5 destekli internet tarayıcısı açılışta biraz yavaş olsa da, web sitelerini başarılı bir şekilde görüntülüyor (Wi-Fi hızına göre değişiklik gösterebilir) ve sayfaları istediğiniz gibi iki parmak yardımıyla büyültüyor ve küçültebiliyorsunuz. Bu arada, telefonda NFC özelliğinin olmadığını belirtelim.Üç boyutlu oyunlara geldiğimizde ise... Mobil telefonlarda birçok platform oyunu var. İki boyutlu veya sadece tek bir zemin üzerine kurulan oyun yapıları, teknik olarak cihazlara pek yük bindirmiyor. Bu sebeple de üç boyutlu oyunların performansları, cihazın teknik kabiliyetlerini görme açısından daha önemli. Lumia 520'de, Gameloft'un güncel oyunlarından Asphalt 7'yi denedim. Onun ardından da daha düşük görselliğe sahip bir motor oyunu olan AE 3D Motor'u denedim. İki oyunda da performans kaybı yaşamadım. Bu da gösteriyor ki, WP8'deki birçok oyunu Lumia 520'de rahatlıkla oynayabiliriz.
Lumia 520, Lumia 620'de kullanılan 5MP'lik kameraya benzer bir kamera kullanmış. Gündüz çekimleri başarılı ve Lumia'nın tipik zengin renk tonları görülebiliyor. Bunlar her ne kadar gerçekçi renkler olarak gösterilmese de, birçok kullanıcının hoşlarına gittiğini söyleyebiliriz.Çektiğiniz resimleri Akıllı Çekim modunda düzenleyebiliyor, Nokia'nın size sunduğu birçok farklı resim filtresini kullanarak daha özel sonuçlar elde edebiliyorsunuz. Video çekim performansına geldiğimizde ise, 30FPS olarak 720P değerinde güzel videolar çekebiliyorsunuz, ki videoların ses kayıt kaliteleri de iyi düzeyde. Özellikle ışık seviyesi yüksek yerlerde iyi sonuçlar alıyorsunuz.Gece çekimlerinde, ışık seviyesinin az olduğu yerlerde ise, telefonun performansı düşüyor. Zira arkasında bir flaş ışığına yer verilmemiş. Ön kısımda da ikinci bir kamera bulunmuyor. Bu da internet üzerinden gerçekleştirilebilecek görüntülü görüşmeleri ortadan kaldırmış oluyor.1430 mAh değerindeki batarya, sizi çoğu kez bir gün boyunca idare edebiliyor. Hatta, genel olarak telefon görüşmeleriyle ilgileniyor ve oyun oynamak, internete girmek gibi tercihleri pek az yapıyorsanız, daha da rahat edeceksinizdir.

İşte Nokia Lumia 520 fiyatı ve özellikleri


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...