Tgrt Haber
14 Temmuz 2017 10:45

Jayden K Smith’ten mesaj aldıysanız dikkat!

Bu sosyal medya korsanının ismini aklınızda tutun

Jayden K Smith’ten mesaj aldıysanız dikkat!
facebook hesap çalma,,jayden k smith,,facebook hileleri

Jayden K Smith ismine dikkat edin. Keza sosyal medya hesabınızı kurtarmanız için bu çok önemli. Eğer Jayden K Smith adlı kişiden aldığınız arkadaşlık isteğini kabul ederseniz, Facebook hesabınıza erişebilen bir bilgisayar korsanıdır. Yani hesabınızı ele geçirmek için arkadaşlık isteklerini bot olarak gönderiyor. Dikkat. Bu sosyal medya korsanının ismini aklınızda tutun. Bu isim Amerikan Başkanı Donald Trump’ın ağzından bile adını sosyal medyadan söyletti.Jayden K Smith’ten mesaj aldıysanız dikkat!

Bu kişinin Facebook kullanıcıların direkt mesaj kutularına: “Lütfen Messenger listenizdeki tüm kişilere, Jayden K Smith’in arkadaşlık isteğini kabul etmemelerini söyleyin” deyip, genelde Facebook Messenger üzerinden iletilen bir aldatıcı mesajı botmuş gibi gönderdiği belirtildi. “O bir hacker ve bu sistem Facebook hesabınıza bağlı. Kişilerinizden biri ondan gelen arkadaşlık isteğini kabul ederse, siber birsaldırıya uğrayabilirsiniz. İşte bu yüzden tüm arkadaşlarınızın bu hacker’ı bildiğinden emin olun. Yani sadece sizin bilmeniz ondan kurtulmanıza yetmiyor.
Telegraph’ın bildirdiğine göre bilmediğiniz kişilerin arkadaş isteklerini kabul etmek akıllıca olmasa da, arkadaşınız olarak ekli olan kişinin hesabının ele geçirildiğini anlamanız çok zor. En azından zaman kaybettirici. Bu süre zarfında sizin hesapta elden gidebilir. Gazetede, Jayden K Smith ismi altında bir arkadaşın ilgisini çeken herhangi bir sprite mesajı bulunmadığı ifadeleri geçiyor. Ancak bilinmeyen kullanıcılara yönelik toplu arkadaşlık istekleri, Facebook’un spama karşı kurallarını ihlal ediyor. Yani bu kişiyi yaptığından ötürü spamlayabilirsiniz. Şimdiye kadar bu duruma elbette uyanmış olabilir. Bu yüzden siz siz olun arkadaşlık isteklerini Facebook’tan kabul ederken çok dikkatli olun.

Jayden K Smith’ten mesaj aldıysanız dikkat!

Ayrıca bu sahtekarlık biçimi Facebook’ta oldukça rutin ve uzun zamandır sıklıkla yapılıyor. Anwar Jitou ve Bobby Roberts gibi çeşitli isimler de zamanında kullanılmıştı. Facebook ve Messenger bu tip sahtekarlık ve zorbalık eylemlerine son vermek için bir takım önlemler alsa da bilinen açıkları bu tehlikelere davetiye çıkarıyor. Size tavsiyemiz bir süre, özellikle bu aralar arkadaşlık isteklerini yanıtlarken bu hesapların dolandırıcı ve hesabınızı çalmak isteyen biri olup olmadığını iyi değerlendirin.

 

TEKNOFORMAT

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...