Tgrt Haber
18 May 2016 21:12

Mercedes'e beklenmedik yasak

Alman Federal Adalet Mahkemesi, ercedes-Benz modellerinde kullanılan Airscarf koltuk başlığı ısıtıcı sistemini yasakladı.

Mercedes'e beklenmedik yasak
mercedes, yasak,

Alman Federal Adalet Mahkemesi, Mercedes-Benz modellerinde kullanılan Airscarf koltuk başlığı ısıtıcı sisteminin Almanya'daki satışını, patent anlaşmazlığı yüzünden yasakladı.

Mahkemenin satışını yasakladığı bu sistem, Mercedes-Benz'in katlanabilir kumaş ve metal tavanlı, üstsüz modellerinde opsiyon olarak satılıyordu.

Koltuk başlıklarında bulunan havalandırma ızgaraları ile sıcak hava üfleyen, sürücü ile yolcunun boyun bölgesini ısıtmak için kullanılan Airscarf sisteminin, Mercedes-Benz'in Almanya'da satılan tüm cabrio ve roadster modellerin üçte ikisinde kullanıldığı belirtiliyor.

Mahkeme, Daimler ile eski patent sahibi Ludwig Schatzinger arasındaki davanın sonucunda Mercedes-Benz'in Almanya'da satılacak hiçbir otomobilinde Airscarf havalandırma sistemini kullanamayacağına hükmetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...