Tgrt Haber
17 May 2018 05:38

Microsoft bu teste göre işe alıyor

ABD basınında son zamanlarda, Microsoft'un mülakatlarda sorduğu soru yer aldı. Teknoloji devinin iş görüşmelerinde adaylara sorduğu soru...

Microsoft bu teste göre işe alıyor
microsoft,ABD

İşte ABD basının ve sosyal medyanın gündemine oturan soru: Bir dik üçgenin hipotenüsünün uzunluğu 10 birimdir. Bu hipotenüse, üçgenin dik açıya sahip köşesinden indirilen dikmenin uzunluğu ise 6 birimdir. Üçgenin alanını bulunuz? Elimizdeki bilgiler üçgenin hipotenüs uzunluğunun 10 birim olduğunu, dik açıdan hipotenüse indirilen dikmenin (h) ise 6 birim olduğunu söylüyor ve üçgenin alanını hesaplamamız isteniyor. Bu bilgiler ışında 'a x h / 2 = Alan' işlemi ile cevaba ulaşabiliriz. Ancak cevap 10 x 6 / 2 = 30 değil! Bu üçgenin alanı 30 birim değil, çünkü böyle bir üçgen yok. Başka bir deyişle geometrik olarak dik açılı bir üçgenin, dik açısından 10 birimlik hipotenüse indirilecek bir dikme kirişinin uzunluğu en fazla 5 birim olabilir. Aksi takdirde şekil üçgen formunu kaybeder, bir dörtgen olur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...